Main Content

Kto bude MVP play-off? Ašpirantom hviezda Floridy Panthers

štvrtok, 6. jún 2024 09:36 | Autor: Róbert Kalnický

Aleksander Barkov
Aleksander Barkov | zdroj: TASR

Finále play-off kanadsko-americkej NHL začína klopať na dvere. Boj medzi Floridou Panthers a Edmontonom Oilers odštartuje v noci zo soboty na nedeľu.

So štartom poslednej série tohtoročných vyraďovačiek sa začína spomínať aj udeľovanie Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča celého play-off. Horúcim ašpirantom je totiž kapitán celku zo Sunrise Aleksander Barkov, ktorý je perfektný nielen v defenzívnej činnosti, ale pravidelne aj boduje.

Skúsený Fín počas tohtoročnej edície play-off naskočil do 17 zápasov, v ktorých vsietil 6 gólov a pridal 11 asistencií. Jeho veľkosť sa preukázala aj počas brániacej činnosti. Počas pobytu na ľadovej ploche totiž proti nemu čelia aj tie najväčšie hviezdy celej súťaže, ktoré dokázal vynulovať.

Keď sa nachádzal na ľade a hrali proti nemu mená ako Nikita Kučerov, David Pastrňák či Artemij Panarin Cats inkasovali jediný gól. Aj ten padol počas presilovej hry. Rodák z Tampere bude chcieť tieto fantastické čísla potvrdiť aj vo finále a vybojovať pre svoj tím prvý Stanley Cup.