Main Content

POTVRDENÉ: Doma ho obvinili za znásilnenie, teraz prichádza na Slovensko. Michalovce budujú káder

štvrtok, 6. jún 2024 10:34 | Autor: Róbert Kalnický

HK Dukla Michalovce
HK Dukla Michalovce | zdroj: TASR

HK Dukla Ingema Michalovce pokračuje v budovaní kádra na novú sezónu. Včera vedenie Líšok predstavilo ďalšie štyri posily.

Káder rozšíria francúzsky reprezentačný brankár Julian Junca, lotyšský reprezentant Renars Krastenbergs, český obranca Ondřej Slováček a fínsky útočník Topi Rönni. Pri jeho mene sa však pristavíme. Je to totiž ďalší hráč s mimoriadne kontroverznou minulosťou.

Rönniho v roku 2022 v druhom kole draftu z celkovej 59. pozície draftovalo Calgary Flames. Niekdajší fínsky reprezentant do 20 rokov sa však do profiligy nikdy nedostal a vedenie Plameňov sa vzdalo práv na neho. Dôvodom je škandál, do ktorého sa zaplietol.

Dnes 20-ročný odchovanec Tappary Tampere bol totiž v uplynulom lete obvinený zo znásilnenia, ku ktorému došlo, keď bol ešte neplnoletý. V kariére však Rönni pokračoval aj v domácej najvyššej súťaži, avšak prevažne v juniorskom tíme Tappary Tampere.

V Michalovciach sú si jeho priestupku vedomí: "Samozrejme si sme vedomí, že Topi pred niekoľkými rokmi urobil chybu, za ktorú bol potrestaný. Náš klub sa mu rozhodol podať pomocnú ruku a dať mu druhú šancu, ktorú dúfame využije a dokáže svoje hokejové kvality," uviedol športový manažér Dukly Marek Mašlonka.