Main Content

Ďalší paradox finále Stanley Cupu: Rok 2014 bol skutočne výnimočný

štvrtok, 6. jún 2024 10:54 | Autor: Róbert Kalnický

Aaron Ekblad na drafte
Aaron Ekblad na drafte | zdroj: TASR

Tohtoročné finále kanadsko-americkej NHL prináša zaujímavé príbehy. Ďalším paradoxom je účasť hráčov z draftu v roku 2014. V akcii totiž bude elitné kvarteto z týchto mien.

Pred desiatimi rokmi si totiž z prvého miesta volili zástupcovia Floridy Panthers. Tí sa rozhodli draftovať obrancu Aarona Ekblada, ktorý je aktuálne jednou z najväčších opôr tímu a patrí k najlepším obrancom v profilige. Z druhej pozície volili zástupcovia Buffala Sabres, ktorí si vybrali Sama Reinhart.

Šikovný kanadský pravák však už je taktiež hráčom celku zo Sunrise. V uplynulých rokoch ho totiž Šable vymenili do organizácie Cats trejdom za brankára Devona Leviho. Na treťom mieste si vyberali zástupcovia Edmontonu Oilers. Tí ukázali na Nemca Leona Draisaitla, ktorý je aktuálne po Connorovi McDavidovi druhou najväčšou hviezdou organizácie.

Elitné kvarteto uzavrel Sam Bennett, ktorý putoval do Calgary Flames. Aj ten však už je hráčom Floridy Panthers. Pred tromi rokmi ho však Plamene vymenili za Emila Heinemana a voľbu v druhom kole draftu v roku 2022. Vo finále sa tak proti sebe postaví elitné kvarteto draftu 2014.