Main Content

EURO 2024: Upratovanie v tíme Anglicka. Pred ME dostali zlú správu 2 hviezdy

štvrtok, 6. jún 2024 15:40 | Autor: TASR

Anglickí futbalisti
Anglickí futbalisti | zdroj: TASR

Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Gareth Southgate vyradil zo širšieho kádra pre ME v Nemecku stredopoliarov Jamesa Maddisona z Tottenhamu a Curtisa Jonesa z Liverpoolu.

Obaja hráči opustili tréningový kemp "Albiónu" po tom, čo sa dozvedeli, že sa nedostanú do konečnej nominácie na EURO. Maddison čelil silnej konkurencii na svojom poste, keďže Southgate má v kádri Judea Bellinghama, Phila Fodena, Colea Palmera, Jacka Grealisha či Bukaya Saku. Očakáva sa, že miesto na šampionát nezíska ani obranca Liverpoolu Jarell Quansah.

Kouč Anglicka prijal dobrú správu o zdravotnom stave Lukea Shawa. Ľavý obranca Manchestru United sa vrátil do tréningového procesu po svalovom zranení, čím posilnil nádej na účasť na záverečnom turnaji. Informovala agentúra AFP. Southgate má po vyradení dvojice k dispozícii ešte 31 hráčov, z ktorých päť nepocestuje na kontinentálny šampionát.

Termín na oznámenie oficiálnej nominácie vyprší po piatkovom zápase Anglicka s Fínskom vo Wembley. Angličania sa na ME predstavia v C-skupine, v ktorej si zahrajú postupne so Srbskom (16. júna), Dánskom (20. júna) a účinkovanie v skupine uzavrú duelom so Slovinskom (25. júna).