Main Content

EXTRALIGA: Skúsený obranca Michaloviec posilnil konkurenčný Trenčín

piatok, 7. jún 2024 20:28 | Autor: TASR

Dukla Trenčín
Dukla Trenčín | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Miroslav Macejko posilnil HK Dukla Trenčín. Tridsaťdvaročný obranca pôsobil uplynulé tri sezóny v Michalovciach.

Vedenie účastníka Tipos extraligy o tom informovalo na sociálnych sieťach. Macejko v predchádzajúcom ročníku odohral 35 zápasov v základnej časti a zaznamenal tri asistencie, v play off pridal 9 duelov a strelil dva góly. Michalovce prehrali v semifinále s neskorším majstrom Nitrou 2:4 na zápasy. Mužstvo Tomeka Valtonena však získalo bronz a vyrovnalo svoje najlepšie umiestnenie zo sezóny 2020/21.

Skúsený obranca hral v minulosti v ruskej Vyššej lige v drese klubu Dizel Penza. Predtým absolvoval jednu sezónu vo Francúzsku, no prevažnú časť doterajšej kariéry strávil v najvyššej slovenskej súťaži. Okrem Michaloviec pôsobil aj v dresoch materských Košíc, slovenskej "dvadsiatky," Žiliny a Detvy. V rokoch 2014 a 2015 získal s "oceliarmi" majstrovské tituly.

"Je kvalitným defenzívnym obrancom, ktorý si vie zastať svoju rolu v tíme. Jeho skúsenosti a tímovosť budú okrem prínosu na ľade veľmi hodnotné aj pri našich mladých hráčoch. Miroslav pôsobil väčšinu svojej hokejovej kariéry v slovenskej Extralige. V sezóne 2022/2023 sa mu podarilo dosiahnúť magickú hranicu 500 zápasov a my veríme, že v tejto sezóne dáme spoločne tých 600," uviedol trenčiansky klub.