Main Content

OFICIÁLNE: Nové Zámky predstavili trénerský tandem. Klub povedie slovenské duo

sobota, 8. jún 2024 10:36 | Autor: TASR

HC Nové Zámky
HC Nové Zámky | zdroj: TASR

Hokejový klub HC Nové Zámky povedie v sezóne 2024/2025 z pozície hlavného trénera Erik Čaládi. Jeho asistentom bude Ján Tabaček. Na poste kouča brankárov pokračuje Stanislav Petrík a bez zmeny zostala aj funkcia videotrénera, ktorú bude naďalej vykonávať Attila Druja.

Vedenie účastníka Tipos extraligy o tom informovalo na oficiálnej webstránke. Pre 35-ročného Čaládiho išlo v minulej sezóne o prvú skúsenosť v pozícii hlavného kormidelníka. Do tejto funkcie sa posunul po tom, čo v ročníku 2022/23 pôsobil ako asistent Gergelyho Majorossa. Čaládi viedol tím s Ľubomírom Hurtajom, doviedli Nové Zámky k 12 víťazstvám. Po januárovej trénerskej zmene a odchode Hurtaja sa vrátil na pozíciu asistenta, koučom bol Fín Karri Kivi.

Štyridsaťštyriročný Tabaček naposledy pôsobil ako športový manažér a asistent trénera v prvoligovom Martine. Bývalý extraligový obranca má skúsenosti nielen zo Slovenska, ale i Česka, Fínska, Švajčiarska či Spojených štátov. Na svojom konte má osem majstrovských titulov v troch krajinách.

"V pozícii hlavného trénera sme sa rozhodli pre Erika Čaládiho. Sme presvedčení, že nadviaže na úspešný vlaňajší začiatok a bude v tom pokračovať počas celej sezóny. Vieme, akým spôsobom vedie mužstvo a jeho práca sa stotožňuje s víziou klubu. Minulá sezóna pre neho bola skúškou ohňom. Dohodli sme sa na nastavení procesov tak, aby napredoval ako on, tak aj tím a celý klub. Veríme, že spolupráca s Tabačkom bude v tomto prípade fungovať a spoločne dovedú náš tím k víťazstvám,” uviedol prezident klubu František Sucharda.

Zmena nastala na poste kondičného trénera, kde sa vedenie po dvoch rokoch rozlúčilo s Petrom Tóthom. Silovú a kondičnú stránku mužstva bude mať od tejto sezóny pod drobnohľadom český tréner Lukáš Bezděk.