Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - ŠPANIELSKO: Ukáže spiaci gigant opäť futbalovú fiestu?

sobota, 8. jún 2024 10:51 | Autor: Róbert Kalnický

Španielsko
Španielsko | zdroj: TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURO 2024, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Španielska.

Program na EURO 2024:

15.6. o 18:00 - Španielsko - Chorvátsko

20.6. o 21:00 - Španielsko - Taliansko

24.6 o 21:00 - Albánsko - Španielsko

Príde opäť spanilá jazda Španielov?

Futbalistov Španielska je mimoriadne zaujímavé sledovať. Ich cit pre hru a radosť a množstva prihrávok spoločne s rýchlosťou a dravosťou je naozaj vynikajúci. Na poslednom EURE sa dostala La Roja až do semifinále, avšak tentokrát budú mať Španieli ešte vyššie ciele.

Mladé silné jadro

Do Nemecka budú Španieli brať opäť viacerých mladíkov. Futbalová verejnosť sa teší najmä na Pedriho či Lamineho Yamala, ktorý má stále len 16 rokov. Táto kvalita a mladosť sľubuje veľkú rýchlosť, pohotovosť a futbalový um na oboch stranách ihriska.

Skúsení veteráni

La Furia Roja berie na ME aj viacero kvalitných veteránov. Ani tentokrát na záverečnom podujatí nebudú chýbať mená ako Jesús Navas, Alvaro Morata či obranca Marcos Llorente. Práve tieto mená sú prísľubom nielen kvality, ale aj dostatku skúseností a pokoja pri hre.

Ťažká skupina

Španielov čaká náročná misia. V základnej skupine ich čakajú Chorváti, Taliani ale aj Albánci. Práve túto skupinu B by sme mohli označiť aj ako skupinu smrti, nakoľko postup z nej bude mimoriadne nároční. Španieli však budú patriť medzi hlavných adeptov kvalifikáciu do ďalších zápasov.