Main Content

EURO 2024: Príprava pokračuje. Španieli pôsobia veľmi silno, slovenský súper zvíťazil

nedeľa, 9. jún 2024 09:42 | Autor: TASR

Romelu Lukaku
Romelu Lukaku | zdroj: TASR

Futbalisti Španielska v sobotnom prípravnom zápase pred ME zdolali Severné Írsko 5:1.

Pedri sa na triumfe podieľal dvoma gólmi, presadili sa aj Alvaro Morata, Fabian Ruiz a Mikel Oyarzabal. Belgičania potvrdili úlohu favorita proti Luxembursku. V poslednom dueli pred šampionátom zvíťazili 3:0, dva góly strelil Romelu Lukaku a raz sa presadil Leandro Trossard.

Belgičania budú súperom Slovenska v E-skupine, ich vzájomné stretnutie je na programe v pondelok 17. júna. Záverečný prípravný duel nevyšiel Portugalsku, ktoré na domácej pôde podľahlo Chorvátsku 1:2. O triumfe hostí rozhodli góly Luku Modriča a Anteho Budimira, v drese Portugalska sa presadil Diogo Jota. Slovinci remizovali s Bulharskom 1:1, oba góly padli už v prvom polčase.

Bulharov poslal do vedenia Kiril Despodov po premenenej penalte a o vyrovnanie sa postaral Andraž Šporar. So Slovincami sa v skupine stretnú Dáni, ktorí si poradili s Nórmi 3:1. Maďari si poradili s Izraelom 3:0, dvoma gólmi k tomu prispel Barnabás Varga. Švajčiarsko, ktoré bude na šampionáte súperom Maďarov v A-skupine, remizovalo s Rakúskom 1:1. V ďalších zápasoch Švédi podľahli Srbsku 0:3 a Moldavsko zdolalo Cyprus 3:2.