Main Content

Správy dňa zo sveta tenisu (16.4.)

pondelok, 16. apríl 2012 18:45 | Autor: David Pavlík

Správy dňa zo sveta tenisu (16.4.)
Správy dňa zo sveta tenisu (16.4.) | zdroj: Dávid Pavlik pre Sport7.sk

Pripravili sme pre vás to najdôležitejšie, čo sa udialo v tenisovom svete počas dnešného dňa. Výsledky, vyjadrenia, správy. To všetko nájdete v našej pravidelnej rubrike.

Isner prvýkrát v kariére najlepším Američanom

Americký tenista John Isner sa v najnovšom rebríčku ATP posunul už na 9.priečku , o jedno miesto pred krajana Mardyho Fisha a tak sa premiérovo v kariére dostal na pozíciu americkej jednotky. 26-ročný Američan prežíva výbornú sezónu, jeho tohtoročná bilancia je 20:7, s hráčmi TOP 10 má sezónnu bilanciu 3:1. 

Slovenský fedcupový tím už v Marbelle kompletný
 
Kvarteto Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová, Magdaléna Rybáriková a debutantka Anna Karolína Schmiedlová sa už nachádza v dejisku fedcupového stretnutia medzi našim družstvom a tímom Španielska v baráži o svetovú skupinu. Aj keď budú domácemu tímu chýbať tri najvyššie postavené hráčky, Medinová, Martinezová i Suarezová, kapitán Matej Lipták i samotné hráčky sú vo vyjadreniach opatrní.
 
Djokovič naďalej na tróne, Lacko stále slovenskou jednotkou
 
Srb Novak Djokovič aj naďalej kraľuje mužskému svetovému tenisu. Na druhej pozícii je aj naďalej Španiel Nadal s minimálnym náskokom pred Švajčiarom Federerom. Najlepší Slovák, Lukáš Lacko mierne poskočil zo 66. na 65.priečku, Martin Kližan naopak klesol o desať priečok a je 100. , Karol Beck je na 108.priečke.
 
U žien neohroziteľná Azarenková, Cibulková zostala sedemnásta
 
V ženskom rebríčku figuruje na čele Bieloruska Azarenková, druhá je Ruska Šarapovová, tretia Češka Kvitová. Dominika Cibulková zostala napriek finálovej účasti na barcelonskom turnaji na 17.priečke, Daniela Hantuchová klesla o jedno miesto je na 20.priečke. Nové kariérne maximum zaznamenala fedcupová debutantka Schmiedlová, ktorá sa posunula už na 434.priečku.
 
Nové maximá Erraniovej a Kerberovej
 
Obe víťazky minulotýždňových WTA turnajov sa v dnešnom vydaní rebríčka WTA ocitli na svojich kariérnych maximách. Premožiteľka Dominiky Cibulkovej z finálového duelu v Barcelone Erraniová, figuruje na 28. priečke, šampiónka z Kodane Kerberová je už na 14.mieste.
 
Odštartoval turnaj v Monte Carle, Young s debaklom
 
Včera odštartoval turnaj Masters v monackom Monte Carle tromi úvodnými duelmi, dnes boli na programe ďalšie stretnutia. Najhoršie obstál Američan Donald Young, ktorý v súboji s Francúzom Mathieuom uhral jediný gem. Lúči sa i Čech Štepánek po prehre s Fínom Nieminemom, či Uzbek Istomin po prehre s Austrálčanom Tomičom.