Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - ALBÁNSKO: Nenápadný tím, ktorý má obrovskú kvalitu

nedeľa, 9. jún 2024 19:21 | Autor: Róbert Kalnický

Albánsko - Švajčiarsko
Albánsko - Švajčiarsko | zdroj: © TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURO 2024, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Albánska.

Program na EURO 2024:

15.6. o 21:00 - Taliansko - Albánsko

19.6. o 15:00 - Chorvátsko - Albánsko

24.6. o 21:00 - Albánsko - Španielsko

Nadviažu na skvelú kvalifikáciu?

Albánci v kvalifikácii na EURO 2024 obsadili v skupine E prvé miesto, keď predčili aj Česko či Poľsko. Navyše, inkasovali iba štyri góly a boli azda najpríjemnejším prekvapením. Podobné výkony budú chcieť futbalisti tejto balkánskej reprezentácie podávať aj v Nemecku.

Kvalita v bránkovisku

Bránkovisko by malo patriť v Nemecku medzi to najlepšie, čo bude Albánsko ponúkať. Tandem Etrit Berisha z Empoli a Thomas Strakosha z Brentfordu sľubuje naozaj veľkú kvalitu. Ako sme už spomenuli, v kvalifikácii inkasovali iba štyri góly a podobné čísla budú chcieť dosiahnúť na majstrovstvách Európy.

Bude Armando Broja opäť lídrom?

22-ročný mladík Armando Broja nemá za sebou najlepšiu sezónu, no futbal v reprezentačnom drese mu chutí. Svoje meno bude chcieť predať aj na majstrovstvách Európy, kde by mal byť jednoznačným lídrom ofenzívy víťaza kvalifikačnej skupiny E.

Skúsené mená

Skúsené mená budú aj tentokrát figurovať na súpiske Albáncov. V nominácii nechýbajú hráči ako Berat Djimsiti, Elseid Hysaj, či Adrian Ismajli. Všetci traja by mali nastupovať v defenzívnom vale a mali by dirigovať hru, rozdávať presné pasy a ukončovať útoky súperov.