Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - DÁNSKO: Zopakuje sa rok 1992?

nedeľa, 9. jún 2024 19:32 | Autor: Róbert Kalnický

Dánsko
Dánsko | zdroj: YouTube

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURO 2024, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Dánska.

Program na EURO 2024:

16.6. o 18:00 - Slovinsko - Dánsko

20.6. o 18:00 - Dánsko - Anglicko

25.6. o 21:00 - Dánsko - Srbsko

Čierny kôň turnaja?

Dáni budú chcieť na tohtoročnom európskom šampionáte bojovať o cenné kovy. Celok budú mať rozhodne kvalitný, no v náročnej skupine by im postup do play-off nemusel ujsť. V kvalifikácii svoju skupinu H ovládli a so ziskom 22 bodov skončili na prvom mieste.

Silný káder so skúsenými menami

V tíme Dánska nájdeme viacero skúsených futbalistov, ktorí sa chystajú na ďalší veľký turnaj. Spomenieme napríklad Kaspera Schmeichela, Simona Kjaera či Thomasa Delayneho. Všetci títo hráči majú za sebou už niekoľko veľkých turnajov, takže o skúsenosti strach nebude.

Tvrdé jadro z Premier League

Rasmus Hojlund, Pierre-Emile Hojbjerg, Christian Eriksen, Christian Norgaard, Mathuas Jensen či Joachim Andersen. Všetci títo hráči majú za sebou sezóny v kvalitnej Premier League, kde odohrali viacero kvalitných a náročných zápasov. Práve preto tvoria tvrdé jadro reprezentácie, v ktorej cítia šancu na úspech.

Vydarený turnaj pre Andreasa Christensena?

Pod drobnohľadom bude s určitosťou aj hráč FC Barcelona Andreas Christensen. 28-ročný obranca sa naplno usadil v prvom tíme Blaugranas, kde podával kvalitné výkony. Niekdajší futbalista Chelsea sa môže zaradiť do úspešnej ekipy tejto severskej krajiny.