Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - SLOVINSKO: Nechýbajú známe mená z našich trávnikov. Je šanca na úspech?

nedeľa, 9. jún 2024 19:44 | Autor: Róbert Kalnický

Slovinsko
Slovinsko | zdroj: TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURO 2024, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Slovinska.

Program na EURO 2024:

14.6. o 18:00 - Slovinsko - Dánsko

20.6 o 18:00 - Slovinsko - Srbsko

25.6 o 21:00 - Anglicko - Slovinsko

Jan Oblak ako jasná jednotka

V bránkovisku Slovincov budeme môcť opäť sledovať gólmana Athlética Madrida Jana Oblaka. Skúsený a urastený gólman by mal byť najväčšou hviezdou na súpiske tejto reprezentácie. Práve od skvelých výkonov v bránkovisku bude záležať na prípadnom úspechu národného tímu.

Skvelý strelec Sesko?

Benjamin sesko by sa mal zaradiť medzi opory tímu na opačnom konci ihriska. Útočník Red Bullu Lipsko bude hrať na svojom prvom veľkom reprezentačnom turnaji, kde sa na neho bude spoliehať prakticky celý futbalový národ. Zvládne 21-ročný mladík takýto tlak?

Nechýba Šporar

V nominácii Slovinska nechýba ani niekdajší futbalista bratislavského Slovana Andraž Šporar. Ročník 2023/2024 strávil v Panathinaikose Atény, kde sa mu však príliš nedarilo. Na majstrovstvách Európy by však mohol preukázať svoje skúsenosti, ktoré bez pochýb má.

Zástupca Niké Ligy

Na súpiske Slovinska nechýba ani Adrián Zeljkovic. Jeden z najlepších futbalistov v našej najvyššej súťaži má obrovský potenciál. Záložník Spartaka Trnava bude hrať podobne ako Sesko na svojom prvom európskom reprezentačnom podujatí.