Main Content

Argentína si poradila s Ekvádorom, ale nerodilo sa to ľahko: Copa América bude náročná

pondelok, 10. jún 2024 09:27 | Autor: TASR

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Futbalisti Argentíny zdolali v noci na pondelok v prípravnom zápase hráčov Ekvádoru 1:0. O ich triumfe rozhodol gól Angela Di Mariu v 40. minúte.

Duel sa hral na štadióne Soldier Field v Chicagu. Zápas sa hral v rámci prípravy na turnaj Copa America (od 20. júna do 14. júla), Argentínčania na ňom budú obhajovať titul. Di Maria, ktorý po ňom ukončí reprezentačnú kariéru, sa presadil po prihrávke Cristiana Romera. Bol to jeho druhý gól po sebe v medzištátnom zápase, skóroval aj proti Kostarike 26. marca.

S 31. gólom v reprezentácii sa 36-ročný stredopoliar delí s Gonzalom Higuainom o piatu priečku v histórii Argentíny, za štvrtým Diegom Maradonom zaostáva len o štyri góly. Strelca gólu vystriedal v 56. minúte Lionel Messi. Osemnásobný víťaz Zlatej lopty nehral od začiatku, keďže chýbal aj v predošlých dvoch prípravných zápasoch pre zranenie pravého kolenného kĺbu. "Nie vždy sa oplatí riskovať, nielen s Leom. Musíme zabezpečiť, aby boli hráči v stopercentnom stave," citovala agentúra AP trénera Argentíny Lionela Scaloniho, ktorý takto reagoval na svoje rozhodnutie posadiť Messiho v prvom polčase na lavičku.

"Tento triumf nám pomôže najmä preto, že Ekvádor hrá na vysokej úrovni, sťažuje hru každému. Potrebovali sme sa dať dokopy, hrať zápas, pridať nejaké minúty a pocítiť ten pocit, keď si obliekame dresy pred turnajom, ktorý bude ťažký," dodal Scaloni. Argentína nastúpi v ďalšom prípravnom zápase v piatok proti Guatemale, svoj prvý duel na Copa America odohrajú 20. júna proti Kanade. O päť dní neskôr nastúpia proti Čile a 29. júna ich čaká súboj s Peru. Ekvádor čaká v príprave ešte Bolívia v stredu a Honduras v nedeľu. Turnaj odštartujú súbojom proti Venezuele (22. júna), o štyri dni neskôr sa postavia proti Jamajke a 30. júna odohrajú duel s Mexikom.