Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - ANGLICKO: Prekoná Albion obrovský tlak?

pondelok, 10. jún 2024 10:14 | Autor: Róbert Kalnický

Anglickí futbalisti
Anglickí futbalisti | zdroj: TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURO 2024, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Anglicka.

Program na EURO 2024:

16.6. o 21:00 - Srbsko - Anglicko

20.6. o 18:00 - Dánsko - Anglicko

25.6. o 21:00 - Anglicko - Slovensko

Príde od Albionu konečne veľký výkon?

Národný tím Anglicka patrí prakticky pred každým veľkým turnajov medzi favoritov, avšak na trofej už čaká poriadne dlhu. Naposledy sa priaznivci kolísky futbalu mohli tešiť z trofeje na majstrovstvách sveta v roku 1966. Očakávania a tlak preto budú obrovské.

Vynechané hviezdy

Nie je prekvapení, že trénerský štáb okolo Garetha Southgate vynechal zo zostavy viacero mien. Na EURO necestujú James Maddison, Jack Grealish, Harry Maguire či Marcus Rashford. Je takmer isté, že vo väčšine iných národných tímov by sme toto kvarteto uvideli, avšak za Anglicko na EURE hrať nebudú.

Skvelí mladíci

Albion sa bude na majstrovstvách Európy spoliehať na skvelý tandem Phil Foden a Jude Bellingham. Stále sú to len mladí perspektívni hráči, ktorí však dosahujú už teraz svetovú úroveň a mali by patriť medzi ťahúňov Levov na EURE.

Prekoná Harry Kane smolu?

Futbalový svet bude opäť sledovať počíňanie Harryho Kanea. Kanonier Bayernu Mníchov ani tento rok nevyhral žiadnu klubovú trofej a bude si chcieť napraviť chuť na európskom šampionáte. To, či sa mu to však podarí je otázne. Opäť sa však očakáva, že bude streleckým ťahúňom svojho celku.