Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - SRBSKO: Na turnaji bez očakávaní, ale s dobrou hrou?

pondelok, 10. jún 2024 10:29 | Autor: Róbert Kalnický

Brazília - Srbsko
Brazília - Srbsko | zdroj: TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURO 2024, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Srbska.

Program na EURO 2024:

16.6. o 21:00 - Srbsko - Anglicko

20.6. o 15:00 - Slovinsko - Srbsko

25.6. o 21:00 - Dánsko - Srbsko

Opora z Chelsea FC

Srbskí fanúšikovia sa budú na majstrovstvách Európy spoliehať na brankára Djordjeho Petrovića. 24-ročný gólmana má za sebou vydarenú sezónu v Premier League. Túto pozíciu bude chcieť potvrdiť aj v Nemecku, pretože v náročnej základnej skupine sa Srbom dávajú najmenšie šance na postup.

Legendárny Tadić 

Na súpiske Srbska bude aj na tohtoročnom EURE Dušan Tadić. Skúsený 35-ročný útočník už má vrchol svojej kariéry za sebou a aktuálne nastupuje v tureckej najvyššej súťaži za Fenerbachce Istanbul. Jedná sa však o ikonu národného tímu, ktorú fanúšikovia Srbska milujú.

Kvalitný útok

V ofenzívnej fáze hry majú Srbi naozaj veľkú kvalitu. Okrem Dušana Tadića šancu môžu dostať aj Luka Jović, Aleksandar Mitrović a Dušan Vlahović. Pohľad na tieto mená vzbudzuje naozja kvalitu. Boj o miesto v základnej jedenástke preto bude s určitosťou veľký.

Kvalita na všetkých postoch

Srbsko síce nepatrí medzi najväčších favoritov ME, avšak na každom poste nájdeme skúsených hráčov, ktorí sú prísľubom kvality. Na súpiske nechýbajú mená ako Sergej Milinković-Savić, Nemanja Gudelj či Strahinja Pavlović. Tieto skúsené mená budú ťahať Srbov za postupom zo skupiny.