Main Content

Veľký prevrat v Drafte NHL? Agenti požadujú veľkú zmenu!

pondelok, 10. jún 2024 10:57 | Autor: Róbert Kalnický

Aaron Ekblad na drafte
Aaron Ekblad na drafte | zdroj: TASR

Čakajú kanadsko-americkú NHL mimoriadne zmeny v Drafte? Agenti mladých nádejí volajú po zmene, ktorú by čoskoro profiliga mohla odsúhlasiť.

V súčasnosti počas výberu nováčikov volia kluby z najlepšej hokejovej ligy sveta v siedmich kolách. Je však štatisticky dokázané, že hráči, ktorí bývajú zvolení v kolách číslo päť, šesť či sedem majú len minimálnu šancu dostať sa k zmluve s celkom z profiligy. 

Práve preto volajú agenti nádejí po zmene. Elliotte Friedman, renomovaný zámorský novinár a insider, informuje, že po novom by Draft do najlepšej hokejovej ligy sveta mohol mať iba štyri kolá. Ako primárny dôvod uvádza to, že agenti nie sú spokojní, keď tímy držia práva na mladých hráčov, avšak nemajú pre nich priestor na podpis kontraktu.

Častokrát sa totiž stáva, že hráči, ktorí boli draftovaní v posledných kolách môžu prežiť životnú sezónu, avšak nemôžu rokovať s ďalšími tímami NHL, nakoľko na nich má práva tím, ktorý si ich zvolil. Presne tomuto scenáru však chcú v zámorí predísť a preto sa začalo rokovať o možnej zmene podoby Draftu.