Main Content

Chystá sa spor Real Madrid vs FIFA? Víťaz Ligy majstrov chce bojkotovať nový formát MS klubov

pondelok, 10. jún 2024 14:42 | Autor: TASR

Real Madrid
Real Madrid | zdroj: TASR

Španielsky futbalový klub Real Madrid sa podľa trénera Carla Ancelottiho nezúčastní budúcoročných MS klubov.

Ako hlavný dôvod uvádza skutočnosť, že riadiaci orgán súťaže podcenil kompenzáciu, ktorú by mal klub dostať. Na turnaji v USA pod hlavičkou Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) by sa v lete 2025 malo predstaviť 32 tímov, medzi ktorými bude 12 najlepších z Európy. Španielsky majster však na ňom s veľkou pravdepodobnosťou nepredstaví.

"FIFA na to môže zabudnúť. Futbalisti a kluby sa tohto turnaja nezúčastnia. Jediný zápas Realu Madrid má hodnotu 20 miliónov eur a FIFA nám túto sumu chce dať na celý turnaj. Ostatné kluby to vnímajú rovnako negatívne ako my a pozvanie FIFA takisto odmietnu," povedal Ancelotti pre taliansky denník Il Giornale v rozhovore pri príležitosti jeho 65. narodenín. Taliansky kouč na MS klubov trikrát triumfoval, v Lige majstrov má na konte päť prvenstiev.

Real doviedol v sezóne 2023/2024 k triumfu v najvyššej španielskej súťaži a aj v najprestížnejšej klubovej súťaži v Európe. Na budúcoročnom turnaji (15. júna - 13. júla 2025) by sa okrem Realu Madrid mali predstaviť aj Chelsea, Manchester City, Bayern Mníchov, Paríž St. Germain, Inter Miláno, FC Porto, Benfica Lisabon, Borussia Dortmund, Juventus Turín, Atletico Madrid a Red Bull Salzburg.