Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - RAKÚSKO: Sabitzer ako kľúč k úspechu?

pondelok, 10. jún 2024 21:21 | Autor: Róbert Kalnický

Rakúski futbalisti
Rakúski futbalisti | zdroj: TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURO 2024, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Rakúska.

Program na EURO 2024:

17.6. o 21:00 - Rakúsko - Francúzsko

21.6. o 18:00 - Poľsko - Rakúsko

25.6. o 18:00 - Holandsko - Rakúsko

Chýbajúci David Alaba

Rakúšanom na tohtoročnom európskom šampionáte bude chýbať najmä skúsený obranca David Alaba, ktorého trápi zranenie a do Nemecka nepocestuje. Niekdajší hráč Bayernu Mníchov a súčasná hviezda Realu Madrid bude určite jednou najväčšou absenciou v tíme našich susedov.

Bude tréner Ragnick skvelým taktikom?

Rakúšanov na turnaji bude viesť tréner Ralf Ragnick. Niekdajší lodivod Manchesteru United patrí medzi skvelých taktikov a na jeho kvalitu sa budú spoliehať aj fanúšikovia našich západných susedov. Skúsený tréner má veľkú motiváciu uspieť a to aj napriek tomu, že v tíme nie je väčšia kvalita.

Bude Sabitzer opäť perfektný?

Skúsený 30-ročný Marcel Sabitzer by sa mal zaradiť medzi lídrov stredu poľa v rakúskej reprezentácii. Futbalistsa Borussie Dortmund má bohaté skúsenosti aj s veľkých turnajov, takže sa dá očakávať, že práve od neho sa bude odvíjať výkon a hra celého mužstva.

Nestarnúci Arnautović

Vo veku 35 rokov sa na svoj ďalší veľký turnaj chystá zakončovateľ Marko Arnautović. Hráč, ktorý sezónu strávil v Interi Miláno, bude chcieť nadviazať na dobrý ročník na klubovej úrovni a potiahnúť Rakúsko minimálne do play-off. V ňom sa potom môže udiať už čokoľvek.