Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - HOLANDSKO: Nenápadný favorit, s ktorým sa moc nepočíta?

pondelok, 10. jún 2024 21:30 | Autor: Róbert Kalnický

Holandsko
Holandsko | zdroj: TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURO 2024, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Holandska.

Program na EURO 2024:

16.6. o 18:00 - Poľsko - Holandsko

21.6. o 21:00 - Francúzsko - Holandsko

25.6. o 18:00 - Holandsko - Rakúsko

Bude hrať Frenkie de Jong?

Prekvapivo v nominácii Oranjes figuruje aj Frenkie de Jong. Podľa slov trénera Koemana by mal síce hráč Barcelony vymeškať prvé dva zápasy základnej skupiny, no potom by sa k národnému tímu mal pripojiť. To sa však nepozdávalo holandskej verejnosti a tak bude na lodivoda národného tímu vyvíjaný veľký tlak.

Opora Van Dijk

Aj na tohtoročnom vrchole medzinárodnej sezóny sa bude na čo pozerať. Virgil Van Dijk, jeden z najlepších obrancov na svete, bude aj tento rok na EURE dirigovať defenzívu holandskej futbalovej reprezentácie. Prípadný úspech Oranjes záleží aj od jeho výkonov.

Depay bojuje o zmluvu

Memphis Depay má za sebou naozaj vydarený rok v Athléticu Madrid, avšak skončila sa mu zmluva. Dobré výkony na EURO 2024 ho môžu katapultovať do ďalšieho popredného celku, v ktorom by mohol zabojovať o rozvíjanie svojej kariéry. 

Nečakaný krok

Na pretlak v defenzíve Oranjes v záverečnej nominácii doplatil Ian Maatsen. V ročníku 2023/2024 opora Borussie Dortmund do Nemecka nepocestuje, čo sa nepáči ani futbalovej verejnosti. Krajný obranca, ktorý je vo veku 22 rokov, si tak na veľkú možnosť v národnom tíme musí ešte počkať.