Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - FRANCÚZSKO: Gigant je hladný po trofeji

pondelok, 10. jún 2024 21:38 | Autor: Róbert Kalnický

Francúzski futbalisti
Francúzski futbalisti | zdroj: TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURO 2024, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Francúzska.

Program na EURO 2024:

17.6. o 21:00 - Rakúsko - Francúzsko

21.6. o 21:00 - Holandsko - Francúzsko

25.6. o 18:00 - Francúzsko - Poľsko

Neohroziteľný kolos?

Francúzsko na EURO 2024 patrí celkom určite k najväčším favoritom na zisk prvého miesta. Kontinuitu Les Bleus potvrdzuje trénerský post, ktorý stále patrí Didierovi Deschampsovi, ale aj viacero mien, ktoré majú extremnú kvalitu a budú ju ukazovať aj v Nemecku.

Mbappé na vrchole

Kylian Mbappé je aktuálne na vrchole svojej výkonnosti. Navyše, po prestupe do Realu Madrid sa očakáva, že bude patriť k najlepším hráčom aj na majstrovstvách Európy. Strelec, s mimoriadne kvalitným zrýchlením a presným zakončením bude patriť k najväčším oporám reprezentácie z krajiny galského kohúta.

Víťazná mentalita

V tíme Francúzska nájdeme viacero skúsených futbalistov, ktorí patria medzi typy s víťaznou mentalitou. Či sa jedná o klubovú úroveň alebo reprezentačnú, na súpiske Francúzska sú hráči, ktorí sú naučení vyhrávať a budú to chcieť potvrdiť aj na európskom šampionáte.

Absencia kvalitných mien

Francúzsko má mimoriadne široký káder. Dôkazom je to, že tréner Deschamps sa rozhodol na majstrovstvá Európy nenominovať Christophera Nkunkua a Michaela Oliesho, pričom najmä druhý menovaný má za sebou skvelú sezónu v Crystal Palace.