Main Content

Róbert Mak vs Francesco Calzona: Ako sa veci majú? Vysvetľuje prezident SFZ

utorok, 11. jún 2024 09:21 | Autor: Jakub Vaverka

Róbert Mak
Róbert Mak | zdroj: TASR

Po tom, čo sa Róbert Mak verejne sťažoval na to, že letel z Austrálie na reprezentačný zraz, aby následne odohral pár minút, prišiel o miesto v reprezentácii.

Mak, čerstvá posila ŠK Slovan Bratislava, nefiguruje ani v nominácii na EURO 2024. Kouč Francesco Calzona s ním, zdá sa, nepočíta. „Nevidím do hlavy trénera a jeho asistentov, ale je to v konečnom dôsledku ich rozhodnutie. Vo finále som si položil otázku ohľadom toho, že sa blíži turnaj a je potrebné mať v nominácii hráčov, ktorí budú v poriadku s tým, keď nebudú nominovaní na zápas," hovorí pre podcast Futbalový VAR prezident SFZ Ján Kováčik. 

„Robo sa rozhodol, že to bude celú vec takto komunikovať. Tréner vyhodnotil, že bola prekročená nejaká hranica a urobil rozhodnutie. Ja som sa s koučom na túto tému nebavil," približuje najsilnejší muž Slovenského futbalového zväzu. 

„Vieme aké sú kompetencie. Príliš veľa času venujeme hráčom, ktorí nie sú súčasťou nominácie a nevenujem sa tým, ktorí tam sú," dodal Ján Kováčik pre Jula a Muťa z Futbalového VAR-u. Robo Mak podľa šéfa SFZ dvere do národného tímu v budúcnosti uzavreté nemá.