Main Content

EURO 2024: Cristiano Ronaldo vyzerá byť v TOP forme. Potvrdí to v Nemecku?

streda, 12. jún 2024 07:36 | Autor: TASR

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo | zdroj: TASR

Ukrajinskí futbalisti zdolali v utorkovom prípravnom zápase Moldavsko 4:0.

Zápas sa hral v Kišiňove a pre zverencov Serhija Rebrova to bola generálka na šampionát v Nemecku. Ukrajinci budú 21. júna v Düsseldorfe druhý súper Slovenska na ME. Cristiano Ronaldo režíroval dvoma gólmi triumf Portugalska nad Írskom 3:0.

Do listiny strelcov sa na strane Ukrajiny zapísali v prvom polčase Roman Jaremčuk a Viktor Cygaňkov, ďalšie góly pridali v druhej 45-minútovke Artem Dovbyk a Georgij Sudakov. Portugalsko zdolalo v poslednom prípravnom zápase pred ME Írsko hladko 3:0. Strelecky sa najskôr presadil Joao Felix a po ňom dvakrát Cristiano Ronaldo, ktorý tak má na konte už 130 reprezentačných gólov. Hladký triumf si pripísali Izraelčania, ktorí zdolali Bielorusko 4:0.

O svojom víťazstve rozhodli už v prvom polčase, keď strelili tri góly. Postupne sa presadili Guy Melamed, Ramzi Safuri a Raz Shlomo. Po prestávke pridal poistku Mohamad Kanaan. Azerbajdžan zdolal Kazachstan 3:2. Domáci prehrávali 0:2, no do prestávky stihli znížiť a v druhom polčase otočili skóre. Gréci zdolali Maltu 2:0 a San Maríno podľahlo Cyprusu 1:4.