Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - BELGICKO: Čaká nás úpadok futbalovej veľmoci?

streda, 12. jún 2024 10:47 | Autor: Róbert Kalnický

Belgickí futbalisti
Belgickí futbalisti | zdroj: TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURO 2024, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Belgicka.

Program na EURO 2024:

17.6. o 18:00 - Belgicko - Slovensko

22.6. o 21:00 - Belgicko - Rumunsko

26.6. o 18:00 - Ukrajina - Belgicko

Courtois necestuje do Nemecka

Prekvapivou správou je neúčasť skvelého brankára a dlhoročnej jednotky belgickej futbalovej reprezentácie Thiabuta Courtoisa. Jednotkou Červených diablov v Nemecku bude Kone Casteels, čo je pre mnohých priaznivcov národného tímu nepríjemnou a prekvapivou informáciou.

V akej forme bude De Bruyne?

To, že Kevin De Bruyne je špičkový futbalista, o tom určite nie je pochýb. Problémom v jeho prípade však môže byť zranenie, ktoré ho trápilo. Dokáže sa hviezda svetového kalibru adekvátne pripraviť na majstrovstvá Európy a byť oporou Red Devils?

Lukaku ako líder

Veľké očakávania budú od Romelua Lukakua. Urastený zakončovateľ patrí medzi najskúsenejších hráčov na súpiske Belgicka a mal by sa zaradiť medzi lídrov tímu. Už viackrát sa však potvrdilo, že táto pozícia mu príliš nesedí. Podarí sa mu to zlomiť na ME v Nemecku?

Favorit skupiny, ktorý môže zakopnúť

Celkovo na papieri pôsobí tím Belgicka opäť ako favorit skupiny. Treba však podotknúť, že Červení diabli našu základnú skupinu vôbec nemusia ovládnuť. Hoci sú opäť pasovaní do pozície TOP tímov na celom podujatí, očakávame, že tento roka na EURE miešať kartami nebudú.