Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - UKRAJINA: Neodpisujte tento kvalitný tím!

streda, 12. jún 2024 11:02 | Autor: Róbert Kalnický

Ukrajina
Ukrajina | zdroj: TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURO 2024, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Ukrajiny.

Program na EURO 2024:

17.6. o 15:00 - Rumunsko - Ukrajina

21.6. o 15:00 - Slovensko - Ukrajina

26.6. o 18:00 - Belgicko - Ukrajina

Skvelý gólman

Ukrajinskí futbalisti sa budú môcť opierať o výborného brankára. Andriy Lunin by mal byť jednoznačnou jednotkou tímu. Skvelé výkony podával vo farbách Realu Madrid, kde sa stal počas zranenia jednoznačnou jednotkou a bol ozajstnou oporou. To bude chcieť na ME potvrdiť.

Obrana ako ťahúň

Aj defenzívny val Ukrajiny bude mimoriadne kvalitný. Žlto-modrí sa budú môcť spoľahnúť na Oleksandra Zinčenka, Vitalija Mykolenka, ake aj Iľju Zabarnyija. Všetky tieto mená vzbudzujú rešpekt a mohli by vytvoriť skvelý kompaktný fungujúci systém v obrane.

Kvalita v útoku

Mudryk, Dovbyk či Jaremčuk. O ofenzívu ukrajinského národného tímu na majstrovstvách Európy v Nemecku starosť určite nebude. Mimoriadne kvalitné mená by mali ťahať našich východných susedov tabuľkou skupiny až do play-off.

Čierny kôň turnaja?

Hoci Ukrajina na majstrovstvá Európy postúpila až cez baráž, môže tento rok na EURE výrazne prekvapiť a patriť k najlepším tímom. Žlto-modrí majú mimoriadne kvalitný tím, ktorý môže poraziť každého a to budú chcieť potvrdiť už v prvom zápase proti Rumunsku.