Main Content

POTVRDENÉ: Do Tipos Extraligy prichádza hráč so skúsenosťami z NHL!

streda, 12. jún 2024 12:45 | Autor: Róbert Kalnický

Danick Martel
Danick Martel | zdroj: NHL

Prestupová bomba v hokejovej Tipos Extralige! Do našej najvyššej súťaže prichádza hráč so skúsenosťami z kanadsko-americkej NHL.

HC Košice sa dohodli s kanadským útočníkom Danickom Martelom, ktorý v minulosti doohral štyri zápasy za Philadelphiu Flyers a deväť za Tampu Bay Lightning. Prevažnú časť kariéry však strávil v AHL, kde odohral dokopy 417 zápasov, v ktorých si na konto pripísal 243 kanadských bodov. Uplynulý ročník odštartoval v HPK vo Fínsku a dohral ho v Örebre.

Martel je slovenským fanúšikom najmä vďaka pôsobeniu v hokejbalovej reprezentácii Kanady. S ňou sa predstavil aj na svetovom šampionáte v roku 2019 v Košiciach. V organizácii Oceliarov je len druhým predstaveným legionárom pred novou sezónou.

“Som veľmi rád, že budem pôsobiť v Košiciach. Páči sa mi organizácia a fungovanie klubu. Fanúšikom chcem priniesť energiu a na ľade a byť prínosom pre mužstvo. Z mojej poslednej skúsenosti v Košiciach viem, že je tu skvelá atmosféra a silná podpora fanúšikov," uviedol Martel po podpise kontraktu pre klubový web.