Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - SLOVENSKO: Môžeme byť čiernym koňom turnaja?

streda, 12. jún 2024 12:52 | Autor: Róbert Kalnický

Slovensko
Slovensko | zdroj: TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURO 2024, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Slovenska.

Program na EURO 2024:

17.6. o 18:00 - Belgicko - Slovensko

21.6. o 15:00 - Slovensko - Ukrajina

26.6. o 18:00 - Slovensko - Rumunsko

Bude Martin Dúbravka potrebnou oporou?

Jednotkou národného tímu bude takmer s určitosťou brankár Martin Dúbravka. Toho v lete bude čakať takmer istotne sťahovanie do nového klubu a tak žilinský odchovanec bude potrebovať silný a kvalitný turnaj. Heco, ako slovenského gólmana prezývajú, však kvalitu na výnorné výkony určite má.

Chýbajúci Valjent

Slovenská futbalová verejnosť sa pýta, prečo šancu v národnom tíme nedostal obranca Martin Valjent. Tréner Calzona ju však okomentoval s tým, že s hráčom komunikuje a všetko je vyriešené. Napriek tomu, že hráč Mallorcy v národnom tíme bude chýbať, problém to byť nemusí.

Haraslín bojujúci o prestup

Po životnej sezóne v Sparte Praha bude o svoju zmluvu novú zmluvu bude bojovať útočník Lukáš Haraslín. Produktívny krídelník by sa po vydarených majstrovstvách Európy mohol predať do popredného tímu v Európe. Podarí sa mu predať sa v Nemecku?

Štvrtý veľký turnaj

Peter Pekarík a Juraj Kucka. Tieto mená spojuje účasť na všetkých veľkých turnajoch, na ktoré Slovensko postúpilo. Veteráni národného tímu sú zároveň našimi oporami a budeme ich sledovať s veľkou túžbou a očakávaniami. Pričom, najmä od Kucku sa očakáva kvalitná ofenzívna časť našej hry.

Kto bude lídrom?

Tu asi niet pochýb. Tréner Francesco Calzona sa bude jednoznačne spoliehať na tandem Stanislav Lobotka a Milan Škriniar. Títo dvaja (už) skúsení futbalisti by sa mali stať hlavnými oporami nášho národného tímu v Nemecku. Majú za sebou dobré sezóny, ktoré budú chcieť potvrdiť aj v Nemecku.

Perspektívni mladíci

Tomáš Suslov a Leo Sauer zas budú mať výbornú šancu ukázať, že sú pripravení na veľký turnaj. Podobne ako v prípade Haraslína, aj títo dvaja futbalisti v prípade, že dostanú príležitosť môžu vystreliť a dostať sa do povedomia popredných klubov v Európe.

Hanckove sťahovanie?

Dávid Hancko bol po sezóne vo Feyenoorde Rotterdam častokrát spájaný s presunom do Liverpoolu. Skvelý krajný obranca bude taktiež na majstrovstvách Európy bojovať o prestup do jednej z elitných súťaží. Očakávame od neho kvalitu nielen smerom dozadu, ale aj dopredu.