Main Content

David Depetris má Slovensko rád: Toto je jeho nový klub medzi elitou

štvrtok, 13. jún 2024 09:24 | Autor: TASR

David Depetris
David Depetris | zdroj: © TASR

Do kádra futbalového klubu Železiarne Podbrezová pribudol skúsený 35-ročný útočník David Depetris. Účastník Niké ligy to oznámil na svojom webe.

Rodák z Argentíny pôsobil v najvyššej súťaži v AS Trenčín, Spartaku Trnava a naposledy Dukle Banská Bystrica. Generálny manažér klubu Miroslav Poliaček si od najlepšieho strelca ligy v sezóne 2012/2013 veľa sľubuje: "Hľadali sme skúseného útočníka, ktorý v rôznych fázach zápasu môže strhnúť vedenie na našu stranu. Veríme, že tak ako bol produktívny vo väčšine klubov, v ktorých pôsobil, bude sa strelecky presadzovať aj u nás. Počítame s tým, že aj v kabíne, vďaka svojmu veku a skúsenostiam, bude mladým hráčom vzorom a pomôže im napredovať. S Davidom sme podpísali ročný kontrakt, prajem mu hlavne veľa zdravia a nech sa mu u nás darí."

Depetris dal vlani v drese Dukly tri góly v lige. "Cítil som, že môžem klubu pomôcť. S trénerom si to zanalyzovali a dohodli sme sa. Odvtedy som sa začal pripravovať na príchod do Podbrezovej a veľmi sa na to teším," uviedol skúsený zakončovateľ.