Main Content

POTVRDENÉ: Dávid Hancko a Leo Sauer majú nového trénera!

štvrtok, 13. jún 2024 09:26 | Autor: TASR

Dávid Hancko
Dávid Hancko | zdroj: TASR

Brian Priske sa stal novým trénerom futbalistov Feyenoordu Rotterdam.

S holandským klubom, kde pôsobia aj Slováci Dávid Hancko a Leo Sauer, podpísal trojročný kontrakt. Štyridsaťsedemročný dánsky kouč získal v uplynulých dvoch sezónach so Spartou Praha majstrovské tituly v českej lige.

Jeho nástupcom v pražskom klube sa stane terajší asistent Lars Friis. Sparta po jeho odchode obdrží približne 2,5 milióna eur, keďže mu zmluva v klube platila do roku 2026. Na lavičke Feyenoordu nahradil Arneho Slota, ktorý bude pôsobiť v Liverpoole.

"S hľadaním nového trénera sme sa neponáhľali. Bol to proces, ktorý trval niekoľko mesiacov. Zapojilo sa do toho množstvo ľudí, s ktorými sme intenzívne hľadali kormidelníka vyhovujúceho nášmu profilu. Po absolvovaní tohto procesu sa Brian Priske ukázal ako logická a najlepšia voľba," uviedol vo vyhlásení technický riaditeľ klubu Dennis te Kloese podľa agentúry Reuters. Priske získal v roku 2020 aj dánsky titul s FC Midtjylland a jednu sezónu pôsobil v Antverpách. Jeho nový tím skončil v uplynulej sezóne druhý a vyhral Holandský pohár.