Main Content

Miloš Kelemen a NHL v Utahu: Uvidíme ho v drese nového klubu profiligy?

štvrtok, 13. jún 2024 21:23 | Autor: Róbert Kalnický

Kelemen
Kelemen | zdroj: Twitter

Slovenskému hokejistovi Milošovi Kelemenovi sa skončil premiérový kontrakt v kanadsko-americkej NHL. O budúcnosti rodáka z Lučenca sa tak aktuálne rozhoduje.

Silový forward by podľa všekých dostupných informácii však mal pokračovať v najlepšej hokejovej lige sveta. Kelemen v uplynulom ročníku pôsobil prevažne v Tucsone v AHL, no odohral aj 10 zápasov vo farbách Arizony. V nich si na konto pripísal jeden kanadský bod.

V profilige však bude s najväčšou pravdepodobnosťou aj v najbližšej sezóne. "Mal by som pokračovať v Utahu, ktorý má na mňa práva. Momentálne prebiehajú rokovania, takže to neviem potvrdiť. Zatiaľ nie je uzavreté nič, ale tento mesiac by sa situácia mohla vykryštalizovať," uviedol Kelemen v rozhovore pre mynovohrad.sme.sk.

24-ročný slovenský reprezentant otvorene okomentoval aj ciele do najbližších mesiacov: "Prvoradá je dobrá príprava na ďalšiu sezónu. Chcem viac nakuknúť do NHL, ideálne by bolo stráviť tam celý ročník. Spravím pre to všetko, pretože viem, že na splnenie tohto cieľa mám." 

Z jeho slov je jasné, že pokračovanie v najlepšej hokejovej lige sveta je primárnym plánom. Mohol by sa stať prvým Slovákom, ktorý by si mohol zahrať za novovzniknutý celok z Utahu.