Main Content

Futbalové Košice urobili dôležitý krok: Klub potrebuje stabilitu a kontinuitu

piatok, 14. jún 2024 08:31 | Autor: TASR

FC Košice Logo
FC Košice Logo | zdroj: Facebook

Vedenie futbalového klubu FC Košice sa dohodlo s trénerom Gergelym Gerim na pokračovaní spolupráce. So štyridsaťsedemročným kormidelníkom uzavrelo ročný kontrakt s možnosťou opcie na ďalšiu sezónu.

Klub o informoval na svojej oficiálnej webstránke. Kouč, ktorý viedol žlto-modrých v záverečnom zápase uplynulého ročníka proti Michalovciam (2:0), dostal príležitosť pokračovať. Spomínané víťazstvo v regionálnom derby nad MFK Zemplín, zabezpečilo Košičanom definitívnu záchranu v prvoligovej spoločnosti. "Pred posledným zápasom minulej sezóny urobil klub dobré rozhodnutie, keď dal trénerskú príležitosť Gergelymu Gerimu. Pôvodná dohoda bola iba na jedno stretnutie, ale po skončení sezóny sme veľa diskutovali s Gergelym a dospeli sme k názoru, že mu dáme mandát viesť naše A-mužstvo aj v ďalšej sezóne,“ uviedol športový riaditeľ Balázs Farkas, podľa ktorého nová dohoda s Gergelym Gerim znie na jeden rok s možnosťou opcie na ďalšiu sezónu.

"Gergely má podľa mňa veľké ambície, pozná klub, pretože tu pracoval už od leta minulého roka a komunikácia s ním je ideálna. Je to pre neho tiež veľká príležitosť a všetci veríme, že spolu s Gergelym sa bude klub rozvíjať,“ doplnil Farkas. V najvyššej slovenskej súťaži viedol aj Podbrezovú, Nitru, Sereď, Pohronie, Zlaté Moravce. Pred štyrmi rokmi bol na lavičke DVTK Diosgyör v maďarskej súťaži.

"Je pravda, že s Niké ligou už mám skúsenosti a preto viem, že sa musíme kvalitne pripraviť. Aj keď sa skladba prípravných stretnutí dávala dokopy ťažšie, som rád, že má práve takúto podobu. Na úvod sme zvolili súpera z nižšej súťaže (Humenné), teším sa aj na súboje s našimi protivníkmi z Niké ligy, v Žiline a v Michalovciach. A určite nás veľmi dobre preverí aj poľský Górnik Zabrze. Samozrejme, pre každého z nás bude cťou zmerať si sily s talianskym AS Rím. Cieľom je pripraviť sa čo najlepšie na štart majstrovskej súťaže. Čo sa týka kádra, rozhodli sme sa ísť viac slovensko-českou cestou, ale nevylučujem aj príchod hráčov z iných krajín,“ povedal Geri, pod ktorého vedením začne mužstvo letnú prípravu v pondelok 17. júna.

Vyjadril sa aj akým herným štýlom sa chce mužstvo prezentovať: "Cieľom je hrať aktívny, rýchly a agresívny futbal, založený na dobrej organizácii hry a fyzickej pripravenosti. Radi by sme predvedenými výkonmi a výsledkami potešili našich fanúšikov. O konkrétnych cieľoch je ešte priskoro hovoriť. Múdrejší budeme po tom, ako sa nám podarí vyskladať káder. Intenzívne však pracujeme na tom, aby sme vytvorili konkurencieschopný tím. Určite sa chceme vyhnúť boju o záchranu a skončiť v tabuľke vyššie ako v minulom ročníku," skonštatoval Geri, ktorý už má k dispozícii aj kompletný realizačný tím.

"Mojím asistentom bude Ľuboš Kordanič, ktorý naposledy pôsobil v Slovane Bratislava. Trénerom brankárov by mal byť Marián Kello. Novým kondičným trénerom bude Igor Bakalár, korý prichádza z Trenčína a s ktorým som spolupracoval ešte v FC Nitra."