Main Content

Zuzana Rehák Štefečeková s prvým miestom na pretekoch SP: Rozhodlo nastavenie mysle?

piatok, 14. jún 2024 08:53 | Autor: TASR

Zuzana Rehák Štefečeková
Zuzana Rehák Štefečeková | zdroj: TASR

Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková zvíťazila v trape žien na podujatí SP v talianskom Lonate. Vo štvrtkovom finále zostrelila 45 terčov a suverénne triumfovala pred Fatimou Galvezovou zo Španielska (41).

Jana Špotáková obsadila šieste miesto, keď vo finále vypadla ako prvá (16). Rehák Štefečeková nenašla premožiteľku ani v kvalifikácii, v ktorej netrafila iba jeden terčík a s nástrelom 124 bodov takmer vyrovnala svoj vlastný svetový rekord (125). Suverénne si počínala aj v následnom finále, keď od začiatku viedla. Ako tak sa na ňu doťahovala iba Galvezová, no olympijská víťazka z Tokia si ´prvé miesto postrážila a vyhrala o štyri body.

"S výsledkami počas tohto roka a hlavne počas uplynulých dvoch víkendov som veľmi spokojná. Dnes som dosiahla na 124 bodov, dobre som sa popasovala aj s výslednou číselnou hodnotou, čo pre nás býva niekedy veľmi ťažké. Vo finále som si už robila svoju robotu a podarilo sa mi udržať si hlavu v koncentrácii. Toto bola posledná skúška pred Parížom a myslím, že vyšla na výbornú. Kiež by aj Paríž takto vyšiel, ale to je ešte ďaleko," povedala po pretekoch Rehák Štefečeková podľa Slovenského streleckého zväzu. Tretia skončila Austrálčanka Catherinne Skinnerová. Špotáková bola v kvalifikácii piata s nástrelom 117 bodov.

V úvode finále však minula štyri zo šiestich terčov a stratu už nedokázal dobehnúť. Tretia Slovenka Nikola Molnárová v kvalifikácii trafila 103 holubov a obsadila 52. miesto. V mužskej kategórii nepostúpil ani jeden do finále. Najvyššie skončil Erik Varga, ktorý bol na 21. priečke (119), Michal Slamka figuroval na 62. pozícii (113), Marián Kovačócy obsadil 68. miesto (113), Filip Benkovský bol 71. (112) a Adrián Drobný skončil na 93. pozícii (109).