Main Content

Depetris nemusí byť a nebude jedinou posilou: Podbrezová skúša 8 hráčov

piatok, 14. jún 2024 08:53 | Autor: TASR

David Depetris
David Depetris | zdroj: TASR

Futbalisti Podbrezovej sa vo štvrtok popoludní stretli na úvodnom zraze a absolvovali aj prvý tréning v rámci letnej prípravy na sezónu 2024/2025. Trénerovi Romanovi Skuhravému sa hlásilo 19 hráčov, ďalší sa pripoja v najbližších dňoch.

Káder sa nateraz rozrástol o novú posilu Davida Depetrisa, ktorý prišiel z Banskej Bystrice. Ďalších osem hráčov je na skúške. "V pondelok sa pripoja ďalší hráči k tímu, nateraz môžem potvrdiť príchod útočníka Depetrisa a pracujeme i na ďalších transferoch, zhruba štyri máme hotové, no pokiaľ títo novici nebudú tu a nebudú oblečení v tréningovom drese, tak ich mená navonok púšťať nebudem. Avšak ide skôr o hráčov do ofenzívy. Pracujeme na transferoch futbalistov do každej línie. Pôjde i o známe mená s ligovými skúsenosťami," prezradil na tlačovom brífingu generálny manažér FK Železiarne Podbrezová Miroslav Poliaček.

Z Podbrezovej sú na odchode nateraz piati futbalisti - Mikuláš Bakaľa (Den Bosch), Christophe Kabongo (Lommel), Peter Kováčik (Como), Muhammed Hydara (Pohronie, hosťovanie) a Maksym Chiminec (Pohronie). "Niektorí odchádzajúci hráči sa posunuli, išli za lepším. Je ešte záujem o našich hráčov, možno dvaja odídu. Obmena teda nastane, ale na prvé kolo nastúpi v základnej zostave zhruba šesť hráčov, ktorí hrali v Podbrezovej i na jar," doplnil Poliaček. Tréner Roman Skuhravý začína v Podbrezovej svoju štvrtú sezónu. Po úvodnom zraze vyjadril presvedčenie, že káder bude konkurencieschopný: "Som rád, že prišiel David Depetris a môžem ho konečne trénovať. Som presvedčený, že v našom spôsobe hry bude ďaleko bližšie k bránke. Môže to byť presne ten kamienok, ktorý nám v minulej sezóne chýbal. To, že nám odišli dôležití hráči, tak s tým nemám žiadny problém. Pre nás je jednoduché nájsť nového Kováčika, nového Bakaľu a znova byť s nimi úspešní. Nie je jednoduché vytipovať si do Podbrezovej hráčov a zvádzať o nich boj, ale je to férový boj. Chceme tu mať tých futbalistov, ktorí tu chcú byť a presne vedia prečo sú tu. A je mi jedno, či budú z Česka, Poľska alebo Gambie. Chcem tu mať hladných hráčov túžiacich po úspechu."

Podbrezovej chce v nastávajúcej sezóne pomôcť v útoku 36-ročný skúsený harcovník David Depetris. V Banskej Bystrici nedostával veľa priestoru na ihrisku v základnej zostave, no aj ako striedajúci hráč dokázal strieľať góly v dôležitých momentoch. Pred prvým štvrtkovým tréningom na podbrezovskom trávniku v novom drese uviedol: „Viem, že idem k rivalovi po troch rokoch v Banskej Bystrici, ale teraz som tu a budem robiť všetko pre to, aby sme porazili nielen Bystricu, ale aj ostatných súperov. Som na to na sto percent nachystaný a idem do prípravy naplno. Verím, že ako tím budeme napredovať. Ja určite popracujem na tom, aby som hral čo najviac minút a pomáhal tímu." Novými členmi realizačného tímu Podbrezovej sa stal druhý asistent Lukáš Ďuriška, kondičný tréner David Skuhravý a trénerom brankárov bude Miroslav Seman.