Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - RUMUNSKO: Nečakaný tím, ktorý môže prekvapiť?

piatok, 14. jún 2024 10:58 | Autor: Róbert Kalnický

Rumunskí futbalisti
Rumunskí futbalisti | zdroj: TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURO 2024, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Rumunska.

Program na EURO 2024:

17.6. o 15:00 - Rumunsko - Ukrajina

22.6. o 21:00 - Belgicko - Rumunsko

26.6 o 18:00 - Slovensko - Rumunsko

Jednotka z La Ligy

Rumunský národný tím je veľkou neznámou pred štartom EURA. Očakáva sa, že jednotkou v bránkovisku bude Horatiu Moldovan, ktorý je aktuálne hráčom Athlética Madrid, avšak za Janom Oblakom dostáva len minimum príležitostí.

Nepresvedčivá príprava

Rumunom príprava na EURO 2024 nevyšla podľa poredstáv. Najskôr sa celok z našej základnej skupiny nedokázal presadiť proti Bulharsku a remizoval 0:0, rovnakým výsledkom však skončilo aj meranie síl outsiderom z Lichtenštajnska, čo bolo veľkým prekvapením.

Veľké meno v obrane

Radu Dragusin, toto meno si zapamätajte. 22-ročný stopér Tottenhamu Hotspur bude najväčšou osobnosťou v defenzíve Rumunov. Očakáva sa, že práve on bude dirigovať hru svojho národného tímu nielen smerom dozadu, ale aj pri založeniach útočných akcií.

Moc sa s nimi nepočíta

Rumunsko by malo podľa papierov byť v našej základnej skupne adeptom na štvrtú pozíciu. Papierové predpoklady však budu chcieť žltí roztrhať a prekvapiť. V tíme okrem Dragusina nie je väčšia hviezda, no zvíťaziť by mohol tímový duch a bojovnosť.