Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - ČESKO: Budú naši susedia miešať karty?

piatok, 14. jún 2024 11:13 | Autor: Róbert Kalnický

Česká futbalová reprezentácia
Česká futbalová reprezentácia | zdroj: TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURO 2024, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Česka.

Program na EURO 2024:

18.6. o 21:00 - Portugalsko - Česko

22.6. o 15:00 - Gruzínsko - Česko

26.6. o 21:00 - Česko Turecko

Výborný Ladislav Krejčí

Ostro sledovaný bude na majstrovstvách Európy kapitán Sparty Praha Ladislav Krejčí. Ten by mal čoskoro byť ohlásený ako nová posila Girony z La Ligy, pričom na EURO 2024 cestuje v pozícii skvelého lídra českej futbalovej reprezentácie. 

Skúsenosti na rozdávanie

Tomáš Souček, Vladimír Coufal či Antonín Barák. V nominácii našich susedov nájdeme viacero skúsených mien, ktoré budú na majstrovstvách Európy ťahať reprezentáciu za úspechom. Najmä tandem prvých dvoch mien pritom sľubuje obrovskú futbalovú kvalitu

Ofenzívne esá z Leverkusenu

Česi sa v ofenzíve budú môcť spoliehať na tandem Patrik Schick a Adam Hložek. Obaja pôsobia v Bayeri 04 Leverkusen. Na ME sa od nich budú očakávať najmä strelecké výkony, nakoľko by mohli oni dvaja byť tandem ofenzívnych tykadiel, ktorý bude nastupovať v základnej jedenástke.

Nie príliš ťažká príprava

Česká futbalová verejnosť nebola spokojná s prípravou na EURO 2024. Česi si v nej zmerali sily s Maltou, ktorú rozobrali pomerom 7:1, ale aj so Severným Macedónskom, ktoré porazili výsledkom 2:1. Preverili však títo súperi Čechov dostatočne?