Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - PORTUGALSKO: Môžu byť opäť majstrami Európy?

piatok, 14. jún 2024 11:26 | Autor: Róbert Kalnický

Portugalsko
Portugalsko | zdroj: TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURO 2024, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Portugalska.

Program na EURO 2024:

18.6. o 21:00 - Portugalsko - Česko

22.6. o 18:00 - Turecko - Portugalsko

26.6. o 21:00 - Gruzínsko - Portugalsko

Bude sa všetko točiť okolo Ronalda?

Cristiano Ronaldo je neodmysliteľnou súčasťou portugalského futbalového národného tímu. Na tohtoročných ME budú na neho opäť upreté pohľady všetkých futbalových kritikov. Verejnosť v Portugalsku však očakáva, že ich reprezentáciu potiahne až na vrchol.

Skvelá obrana

V obrane Portugalska nájdeme mnoho hráčov, ktorí majú za sebou výbornú sezónu. Nechýbajú mená ako Joao Cancelo, Diogo Dalot, Ruben Dias či Nuno Mendes. Portugalci na EURO 2024 berú aj 41-ročného Pepeho, ktorý by mal byť pri tíme ako mentor.

Sila aj v zálohe

Portugalsko má obrovskú silu aj v zálohe. Bruno Fernandes, Ruben Neves či Bernando Silva len potvrdzujú to, že Portugalsko má naozaj silnú generáciu, ktorá by mohla na majstrovstvách Európy bojovať o najvyššie pozície.

Kto pri Ronaldovi v útoku?

Primárnou hviezdou ofenzívy Portugalska bude určite Cristiano Ronaldo, avšak, kto s ním bude nastupovať? Trénerský štáb Roberta Martineza má viacero možností. Do úvahy prichádzajú mená ako Diogo Jota, Joao Felix, Goncalo Ramos či Rafael Leao.