Main Content

Analýza tímov na EURO 2024 - TURECKO: Nečakaný tajný favorit?

piatok, 14. jún 2024 14:32 | Autor: Róbert Kalnický

Futbalisti Turecka
Futbalisti Turecka | zdroj: TASR

Mesiac jún bude patriť najmä prestížnemu EURO 2024, ktoré sa tento rok uskutoční v Nemecku. Majstrovstvá Európy budú mať tentokrát naozaj bohaté zastúpenie, ktoré tvorí až 24 tímov. Tie si postupne spoločne rozanalyzujeme. Ďalším tímom je reprezentácia Turecka.

Program na EURO 2024:

18.6. o 18:00 - Turecko - Gruzínsko

22.6.  o 18:00 - Turecko - Portugalsko

26.6, o 21:00 - Česko - Turecko

Čaká Turkov v Nemecku domáce prostredie?

Napriek tomu, že sa majstrovstvá Európy hrajú v Nemecku, druhým celkom s prakticky domácim prostredím by mohli byť Turci. Dá sa očakávať, že fanúšikovia tejto krajiny vytvoria búrlivú atmosféru a budú hnať svoj celok za úspechom, ktorý nemusí byť vôbec ďaleko.

Elitný stredopoliar

Najväčšou personou na papieri je jednoznačne futbalistu Interu Miláno Hakan Calhanoglu. Mnohými odborníkmi je tento 30-ročný futbalista označovaný za jedného z najlepších stredopoliarov na planéte. Aj v tureckom národnom tíme to bude chcieť určite dokázať.

Šanca ukázať sa

Veľkú šancu ukázať sa má mladý 19-ročný Arda Guler. Futbalista Realu Madrid nedostáva príliš veľa príležitostí v drese Bieleho baletu, no na EURE bude patriť k ostro sledovaným menám. Vydarený turnaj mu môže pomôcť aj k miestu v zostave.

Kvalita na všetkých postoch

Turci figurujú veľkou kvalitou na všetkých postoch. Určite sa môžu zaradiť medzi čiernych koňov celého turnaja, nakoľko majú mimoriadne silnú generáciu v najlepších rokoch. Podarí sa im tento rok postúpiť do play-off a bojovať o čo najlepšie pozície?