Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (17.4.)

utorok, 17. apríl 2012 14:14 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (17.4.)
Správy dňa z anglickej Premier League (17.4.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

LIVERPOOL: Špekulácie o odchode Dirka Kuyta z Liverpoolu neutíchajú ani v týchto dňoch. Podľa informácií britských denníkov má o holandského útočníka veľký záujem Feyenoord a Hamburg.

ARSENAL: Podľa Arséneho Wengera talentovaný záložník Gunners Jack Wilshere určite nestihne Euro 2012. 20-ročný stredopoliar v tejto sezóne pre komplikované zranenie za Arsenal ešte nenastúpil a hoci sa čakalo, že stihne aspoň záver sezóny, Wenger to napokon vylúčil. ,,Jack Wilshere v tejto sezóne už hrať nebude takže nebude hrať ani na Eure.”

TOTTENHAM:
Kandidát na ocenenie najlepší hráč sezóny Scott Parker vyhlásil, že pre jeho klub bude akékoľvek iné umiestnenie ako v prvej štvorke obrovským neúspechom.

MANCHESTER UNITED:
O budúco sezónnom hosťovaní Fabia Da Silvu v Benfice Lisabon sa hovorí už ako o hotovej veci. Včera sme vás informovali aj o tom, že United zrejme cez leto získajú z Benficy Nicolasa Gaitana za 20 miliónov libier. Tento prestup je vraj už dohodnutý, len treba počkať na oficiálny prestupový termín.

NEWCASTLE:
Jana Vertonghena z Ajaxu Amsterdam sa bude snažiť uloviť aj tréner Newcastlu Alan Pardew, ktorý sa bol cez víkend osobne pozrieť na jeho výkon v drese najslávnejšieho holandského klubu. Pardewa čaká náročný súboj, nakoľko Veertonghena chce získať aj Arsenal a oba manchesterské kluby.

SUNDERLAND:
Novou letnou posilou Sunderlandu by sa mohol stať Steven Fletcher, ktorý momentálne pôsobí vo Wolverhmptone. “Wolves” zrejme vypadnú z Premier League a útočníka Fletcherových kvalít by bolo v druhej lige škoda. Práve to chce využiť kormidelník Black Cats Martin O’Neill.

NOMINÁCIA NA HRÁČA ROKA: Portál bbc.co.uk priniesol menoslov šiestich hráčov, ktorí budú v tejto sezóne kandidovať na titul “najlepší hráč Premier League sezóny 2011/2012”. V nominácií prevládajú hráči z Manchestru. Druhí Citizens majú dokonca až trojnásobné zastúpenie. Najlepším hráčom sezóny sa stane  jedno z mien Wayne Rooney (Manchester United), David Silva, Sergio Aguero, Joe Hart (Manchester City), Robin Van Persie (Arsenal), alebo Scott Parker (Tottenham). 

NOMINÁCIA NA MLADÉHO HRÁČA ROKA:  Známe sú tiež nominácie na najlepších mladých hráčov Premier League. Okrem Sergia Aguera, ktorý kandiduje aj na najlepšieho hráča celej sezóny, sa vo výbere ocitli mená Garetha Balea (Tottenham), Alexa Oxlade-Chamberlaina (Arsenal), Dannyho Welbecka (Manchester United), Kylea Walkera (Tottenham) a Daniela Sturridgea (Chelsea).

ANKETA: Kto podľa vás získa ocenenie najlepší hráč sezóny Premier League?