Main Content

Kandidáti na hráča roka v Premier League sú známi

utorok, 17. apríl 2012 14:18 | Autor: Martin Gregor

Kandidáti na hráča roka v Premier League sú známi
Kandidáti na hráča roka v Premier League sú známi | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk, foto SITA

Väčšine anglických tímov ostáva dohrať do záveru sezóny Premier League už len štyri stretnutia. Blíži sa tak obdobie, v ktorom sa bude ročník hodnotiť. Včera sme spoznali mená kandidátov na hráča roka.

Portál bbc.co.uk priniesol menoslov šiestich hráčov, ktorí budú v tejto sezóne kandidovať na titul “najlepší hráč Premier League sezóny 2011/2012”. V nominácií prevládajú hráči z Manchestru. Druhí Citizens majú dokonca až trojnásobné zastúpenie. Najlepším hráčom sezóny sa stane  jedno z mien Wayne Rooney (Manchester United), David Silva, Sergio Aguero, Joe Hart (Manchester City), Robin Van Persie (Arsenal), alebo Scott Parker (Tottenham).

Najvážnejším favoritom na ocenenie hráč sezóny je Robin Van Persie. Útočník Arsenalu je najlepším strelcom ligy, v tejto sezóne nastrieľal holandský legionár už 27 gólov. Na päty mu čoraz intenzívnejšie šliape Angličan v službách Manchestru United Wayne Rooney, ktorý ho so svojimi 24 presnými zásahmi môže v závere ročníka v tabuľke kanonierov ešte dobehnúť. Aj preto sa hovorí o Roneeym ako o spolufavoritovi ankety, hlavne v prípade ak by United vyhrali titul. Tretím do partie favoritov by mohol byť brankár Joe Hart, ten by si toto ocenenie zrejme prevzal v prípade, ak by sa Citizens stali majstrami.

Známe sú tiež nominácie na najlepších mladých hráčov Premier League. Okrem Sergia Aguera, ktorý kandiduje aj na najlepšieho hráča celej sezóny, sa vo výbere ocitli mená Garetha Balea (Tottenham), Alexa Oxlade-Chamberlaina (Arsenal), Dannyho Welbecka (Manchester United), Kylea Walkera (Tottenham) a Daniela Sturridgea (Chelsea).

ANKETA: Kto podľa vás získa ocenenie najlepší hráč sezóny Premier League?