Main Content

Prekvapivá, no veľká posila! Ružomberok získal českého obrancu!

nedeľa, 16. jún 2024 10:46 | Autor: TASR

MFK Ružomberok
MFK Ružomberok | zdroj: TASR

Český obranca Daniel Köstl je prvou letnou posilou futbalistov MFK Ružomberok. Do tímu víťaza Slovenského pohára prišiel z Bohemiansu 1905 Praha a podpísal kontrakt do 31. mája 2027. Dvadsaťšesťročný stopér odštartoval svoju kariéru ako mládežník v Sparte Praha.

Počas pôsobenia v Sparte absolvoval aj hosťovanie v Slovane Liberec a pred začiatkom sezóny 2019/20 prestúpil do Bohemiansu. V minulosti bol súčasť českých mládežníckych reprezentačných výberov. "Od nového hráča, ktorého dobre poznám, očakávam, že posilní našu defenzívu, že do nášho mužstva prinesie skúsenosti z európskych pohárov i z českej ligy a futbalovú kvalitu. Köstl je schopný hrať nielen na pozícii stopéra, ale aj na iných postoch, či už na krajoch, alebo v strede. Určite ide o vhodný typ pre náš herný systém," uviedol tréner MFK Ondřej Smetana.

Zaujímavosťou je, že je to mladší brat Jaroslava Köstla, súčasného asistenta trénera českej reprezentácie. Ten v Ružomberku pôsobil ako športový riaditeľ v sezóne 2011/12. Pod Čebraťom je to v súčasnosti tretí český futbalista, po Šimonovi Gabrielovi a Janovi Hladíkovi.