Main Content

EURO 2024: Nastúpi Kevin de Bruyne v zápase proti Slovensku?

pondelok, 17. jún 2024 08:44 | Autor: TASR

Kevin de Bruyne
Kevin de Bruyne | zdroj: TASR

Tréner belgickej futbalovej reprezentácie Domenico Tedesco v nedeľu vyhlásil, že stredopoliar Kevin De Bruyne je pripravený odohrať pondelňajší úvodný zápas na ME proti Slovensku (18.00 h).

Tridsaťdvaročného hráča trápili zdravotné problémy, ktoré ho pripravili o prvú polovicu sezóny. De Bruyne odohral v kvalifikačnom cykle iba jediný duel, no v zostave Belgicka figuroval v prípravných dueloch pred kontinentálnym šampionátom proti Čiernej Hore (2:0) a Luxembursku (3:0).

"Som si istý, že je pripravený," povedal Tedesco novinárom pred stretnutím proti slovenskému výberu. "Je pravda, že pre Kevina to nebola jednoduchá sezóna, ale aj pre nás ako národný tím. Nebolo jednoduché, keď s nami rok nebol. Po finále FA Cupu mal malú prestávku a potom sa k nám pripojil. Snažili sme sa zo dňa na deň zvýšiť tréningovú záťaž a on reagoval fantasticky, takže nemám absolútne žiadne pochybnosti," dodal 38-ročný taliansky kouč. Belgičania sa predstavia na ďalšom veľkom podujatí s cieľom napraviť nevydarený svetový šampionát v Katare, na ktorom vypadli už v skupinovej fáze.

"Katar sa už skončil, nemôžeme na tom nič zmeniť. Áno, bolo to sklamanie, ale bolo to pred 18 mesiacmi. Toto je nový turnaj, máme nového trénera a aj tím sa veľmi zmenil. Chceme predviesť dobrý štart do turnaja. Musíme začať pozitívne a ja cítim, že tím je pripravený a má veľa energie," povedal De Bruyne, ktorý sa vyjadril aj k svojmu zdravotnému stavu: "Cítim sa dobre, chcem len hrať a nerobiť chyby." Tedesco bude mať k dispozícii aj dvojicu obrancov Jana Vertonghena a Arthura Theateho, obaja sa zotavili zo zranenia. Chýbať naopak bude pravý obranca Thomas Meunier.