Main Content

EURO 2024: Denis Vavro si bol istý rukou Opendu. Posmelil kapitána, nech ide za rozhodcom

utorok, 18. jún 2024 08:51 | Autor: TASR

Vavro vs Lukaku
Vavro vs Lukaku | zdroj: TASR

Bol to Denis Vavro, kto vyzval kapitána slovenských futbalistov Milana Škriniara, aby inicioval preskúmanie situácie ohľadom ruky Loïsa Opendu.

Belgičanov tím šokujúco prehral v prvom zápase ME 0:1 so Slovenskom, za ktoré skóroval Ivan Schranz. Vavro a Openda zviedli na krídle súboj - útočník si pomohol rukou, tú odhalil VAR a neuznal tak následný gól Romelua Lukakua. Videoasistent rozhodcu zrušil hneď dva góly Belgičanov a oba vsietil Lukaku. Najprv z ofsajdu a v 86. minúte po vystavenej prihrávke od Opendu pred Dúbravkovu bránu.

"Išiel som loptu odkopnúť do outu a on si ju posunul rukou. Nechcel som však prestať hrať, vieme že je tu VAR a tak som nechcel hrať na červenú kartu. To by som riskoval v postupovom zápase a v tomto by nám stačil aj ten bod. Povedal som Miňovi, aby to išiel riešiť, nakoniec to skontrolovali. Bol som istý, že zahral s tou rukou," povedal Vavro po zápase v mixzóne. Na týchto ME majú zákaz komunikácie s rozhodcom všetci hráči okrem kapitána. Vavro si bol previnením súpera istý: "Chalani sa ma pýtali a hovoril som im, že si ju posunul rukou. Nemal som obavy, ale VAR niekedy rozhodne v prospech nás a niekedy nie. Teraz sme mohli byť aj nešťastní, že to neuznal."

Jediný gól zápasu padol už v siedmej minúte po zlej prihrávke Jeremyho Dokua pred vlastnú bránu. Ako prvý strieľal na bránu Lukáš Haraslín, loptu, ktorú vyrazil brankár Koen Casteels, poslal Schranz do site z uhla. Najtesnejší rozdiel mohli Slováci podľa Vavra ešte zveľadiť: "Myslím si, že sme mali výborný prvý polčas, 'Šulo' (Haraslín) mal krásnu strelu a mohli sme dať ďalší gól, ten duel by bol iný. Berieme však 1:0 a do ďalšieho zápasu ideme s nulou, čo ma teší ako obrancu."

V úvodný hrací deň skupiny prekvapili aj Rumuni, ktorý zdolali Ukrajinu jednoznačne 3:0. Zdolaný tím, ktorý je adept na postup zo skupiny, tak čaká v piatok proti Slovensku v podstate zápas o všetko. "Musíme hlavne dobre zregenerovať a pripraviť sa na Ukrajinu. Bude to dôležitý duel pre obe strany, pre nich o všetko," doplnil Vavro. Jeho tím je momentálne v tabuľke druhí, o skóre za Rumunmi. Tretie Belgicko a štvrtá Ukrajina majú na konte nulu.