Main Content

NIKÉ LIGA: Michalovce majú aktuálne 22 hráčov. Zemplínu však chýba hlavný tréner

utorok, 18. jún 2024 08:51 | Autor: TASR

Zemplín - Dukla
Zemplín - Dukla | zdroj: TASR

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce odštartovali spoločnú prípravu na sezónu 2024/2025 bez hlavného trénera, na ktorého angažovaní vedenie klubu pracuje.

Na prvom tréningu bolo 22 hráčov vrátane brankára Patrika Lukáča, ktorý bol pred podpisom zmluvy a stredopoliara Erika Lienera, ktorého čakala skúška v klube. Klub na oficiálnej stránke informoval o dvoch istých odchodoch - obranca Daniel Magda bude obliekať dres FC Košice, brankár Žiga Frelih zamieril do Spartaka Trnava.

Pre michalovský klub bude nasledujúci ročník jubilejný 10. v najvyššej slovenskej súťaži. V nej sa v sezóne 2023/2024 udržali "v hodine dvanástej," keď zvládli dvojzápasovú baráž proti Petržalke. Tím doviedol k vytúženej záchrane český kormidelník František Straka, ktorý bol po Marekovi Petrušovi a Petrovi Struhárovi tretí tréner tímu v sezóne. V Michalovciach by radi absolvovali pokojnejšiu sezónu, no na štarte spoločnej prípravy nebol známy nielen hlavný tréner, ale v riešení boli aj zmeny v štruktúrach klubu.

Prvý spoločný tréning viedol športový riaditeľ Vladimír Rusnák s kondičným trénerom Gabrielom Csörgom a trénerom brankárov Marošom Ferencom. Okrem Lukáča a Lienera sa do tréningového procesu zapojili aj navrátilci z hosťovaní Dávid Slávik, Roland Buhaj, Norbert Matta a Peter Sukovský i mladíci z dorastu Nikolas Bajus, Jakub Kračunik, Christos Makrygiannis a Adam Žulevič, ktorý bol v sezóne 2023/2024 najlepší strelec v súťaži hráčov do 17 rokov (22 gólov v 23 zápasoch). Do spoločného tréningu by sa čoskoro mali zapojiť brankár Ivan Tiurin i stopéri Tornike Dzotsenidze a Saša Marjanovič, ktorí v klube pôsobili v uplynulej sezóne.