Main Content

Dávid Hancko a prestup do Madridu: Takto vyzerá aktuálna situácia

utorok, 18. jún 2024 09:25 | Autor: Jakub Vaverka

Dávid Hancko
Dávid Hancko | zdroj: TASR

O prestupe slovenského obrancu Dávida Hancka z Rotterdamu do Madridu sa v týchto dňoch hovorí čoraz hlasnejšie. Ako vyzerá aktuálna situácia okolo jedného z najlepších obrancov na EURO 2024 v Nemecku?

Počas minulého týždňa sa objavili informácie, že španielsky gigant Atlético Madrid seriózne zvažuje angažovanie slovenského obrancu Dávida Hancka. Za defenzívneho univerzála Feyenoordu Rotterdam majú byť Los Colchoneros ochotní zaplatiť čiastku na úrovni 30 miliónov eur.

Hancko sa momentálne sústreďuje na pôsobenie na ME 2024, kde včera kvalitným výkonom prispel k triumfu Slovenska nad favoritom z Belgicka (1:0). Nie je však tajomstvom, že jeho možný transfer je vo futbalových kuloároch skutočne veľkou témou.

Pôvodne sa očakávalo, že Dávid odíde do anglickej Premier League, kde sa o jeho služby mali zaujímať Leicester City a Liverpool FC. Teraz je jasným favoritom, na základe všetkých reportov, jednoznačne Atlético Madrid.

Noečakáva sa, že by k oficiálnemu potvrdeniu prišlo počas najbližších dní, ale je dosť reálne, že tesne po tom, ako skončí slovenské pôsobenie na EURO 2024, bude mať Hancko nový klub. A je veľmi pravdepodobné, že uvidíme jeho transfer do La Ligy.