Main Content

Bude Martin Pospíšil hrať na olympijskej kvalifikácii? Slovenský reprezentant prehovoril

streda, 19. jún 2024 12:00 | Autor: Róbert Kalnický

Martin Pospíšil
Martin Pospíšil | zdroj: TASR

Slovenských hokejistov čaká koncom leta náročná olympijská kvalifikácia, v ktorej budú bojovať o postup na záverečný turnaj.

Národný tím Craiga Ramsayho bol v podobnej situácii aj pred OH 2022, vtedy však suverénne skupinu v Bratislave ovládol, keď postupne porazil Rakúsko, Poľsko aj Bielorusko. Teraz na našich hokejistov čakajú ďalšie náročné boje. Dá sa však očakávať, že dres s dvojkrížom na hrudi bude chcieť obliecť viacero kvalitných hokejistov.

Jedným z nich je aj Martin Pospíšil, ktorý sa na tohtoročných majstrovstvách sveta zranil a turnaj pre neho predčasne skončil. V podcaste Góly z bufetu však otvorene okomentoval situáciu pred blížiacou sa kvalifikáciou: "Samozrejme, že sa pozerám na to, že by som prišiel reprezentovať v kvalifikácii. Uvidíme všetko, ako sa vyjadrí klub a podľa toho budem postupovať. Ak bude možnosť, ak budem zdravý a dovolia mi, tak samozrejme, že prídem."

Z jeho slov je jasné, že túžba reprezentovať Slovensko je veľká. Konečné rozhodnutie však napokon bude mať Calgary Flames, ktoré je Pospíšilovým zamestnávateľom.