Main Content

EURÓPSKA LIGA: Ak Ružomberok postúpi, na Slovensko príde zvučný klub

streda, 19. jún 2024 20:10 | Autor: TASR

MFK Ružomberok
MFK Ružomberok | zdroj: TASR

Nyon 19. júna (TASR) - Futbalisti MFK Ružomberok sa v prípade postupu cez Tobol Kostanaj z Kazachstanu stretnú v 2. predkole Európskej ligy 2024/2025 s tureckým Trabzonsporom. Rozhodol o tom stredajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Prvé duely 2. predkola sú na programe 25. júla, odvety sa uskutočnia 1. augusta. Ružomberok by sa v úvodnom stretnutí predstavil doma, odvetu by mal odohrať na ihrisku súpera. Ružomberčania si zabezpečili účasť v EL vďaka triumfu v Slovnaft Cupe. Na žrebe figurovali Liptáci medzi nenasadenými tímami. Okrem Trabzonsporu mohli dostať za súpera aj Ajax Amsterdam, Molde FK, Rapid Viedeň a Cercle Bruggy.

Víťazi druhého predkola postúpia do tretieho, zdolané tímy budú hrať v 3. predkole Európskej konferenčnej ligy (EKL). Najväčšia zmena v EL sa týka skupinovej fázy, ktorá sa zmení na jednu ligovú fázu s 36 mužstvami. Každý tím sa stretne s ôsmimi rôznymi súpermi (štyri doma, štyri vonku). Osem najlepších celkovo postúpi priamo do osemfinále, tímy na 9. až 24. mieste sa stretnú vo vyraďovacom kole play off.