Main Content

OFICIÁLNE: Vlci budú poriadne silní. Žilina podpísala so slovenským reprezentantom

štvrtok, 20. jún 2024 22:00 | Autor: TASR

Vlci Žilina
Vlci Žilina | zdroj: Daniel Stehlík/Vlci Žilina

Člen širšieho kádra slovenskej hokejovej reprezentácie Miroslav Mucha podpísal zmluvu s klubom Vlci Žilina. Pre 26-ročného krídelníka pôjde o druhé pôsobisko v Tipos extralige, v uplynulom ročníku 2023/2024 hral za HKM Zvolen.

Žilinský klub informoval o novej akvizícii na sociálnych sieťach. Muchova doterajšia kariéra sa odvíjala najmä v zámorskej univerzitnej súťaži NCCA. Vo farbách Lake Superior State University v nej odohral celkovo 142 zápasov, v ktorých nazbieral 74 kanadských bodov (25+49). Pred sezónou 2023/2024 sa dohodol na zmluve s Libercom, za ktorý napokon odohral v českej extralige iba šesť zápasov bez bodového zisku.

Počas sezóny hosťoval vo Zvolene, za ktorý nastúpil do 30 duelov s bilanciou 4 góly a 14 asistencií. Vyskúšal si aj druhú najvyššiu českú súťaž vo farbách SC Kolín. Rodáka z neďalekej Bytče zlákal do Žiliny prístup vedenia klubu. "Oslovila ma vízia členov vedenia klubu a ich profesionálny prístup, ktorý úspešný tím potrebuje. Rolu zohrala aj skvelá atmosféra, ktorú som videl počas finálovej série Slovenskej hokejovej ligy. Od môjho pôsobenia očakávam tvrdo pracujúci tím, ktorý sa bude usilovať dostať Žilinu na vrcholné priečky, na ktoré klub ako Vlci Žilina patrí," poznamenal Mucha.