Main Content

EURO 2024: Toto sú reakcie Slovákov po prehre s Ukrajinou

piatok, 21. jún 2024 18:03 | Autor: TASR

Slovensko vs Ukrajina
Slovensko vs Ukrajina | zdroj: TASR

Slovenskí futbalisti prehrali vo svojom druhom zápase na ME v Nemecku s Ukrajinou 1:2. V piatkovom stretnutí E-skupiny síce vyhrávali po prvom polčase 1:0 vďaka Ivanovi Schranzovi, no na aktivitu súpera po zmene strán nestačili.

O víťazstve Ukrajincov rozhodol v 80. minúte Roman Jaremčuk. Prečítajte si, čo naši chlapci povedali po tomto náročnom stretnutí.

Hlasy aktérov /zdroj: TV Markíza, TASR/

Francesco Calzona, tréner SR: "Bol to náročný zápas, s niektorými momentami som bol spokojný, s inými menej. Dostali sme súpera do pohody, no celkovo som s mužstvom spokojný. Nemôžem tímu nič vyčítať, prvý polčas bol lepší z našej strany. Súper má obrovskú kvalitu, v rankingu FIFA sú Ukrajinci o 20 miest pred nami. Je to normálne, že sa svojou kvalitou dostali na koňa. Môže sa stať, že všetky štyri tímy budú mať po tri body. Urobíme maximum pre to, aby sme postúpili."

Martin Dúbravka, brankár SR: "Je to frustrujúce, keďže prvých 35 minút sme mali kontrolu nad hrou. Vytvorili sme si dobré príležitosti, žiaľ, dali sme iba jeden gól. Po prestávke to bol iný obraz, súper viac zatlačil, stál vyššie v niektorých situáciách. Išli si za tým, strelili vyrovnávajúci gól a to im dalo veľa síl. Bolo to pre nás náročné zachytiť priebeh zápasu."

Milan Škriniar, kapitán SR: "Prvý polčas bol z našej strany lepší, ako ten druhý. Myslím si, že je to veľká škoda, v druhom polčase sme neboli aktívni, ako sme si hovorili v šatni. Povedali sme, že musíme dostávať súpera pod tlak a kontrolovať zápas, no vôbec to tam nebolo. Nechať si ujsť takúto šancu je škoda, ale musíme dať hlavy hore. Musíme si povedať veci, ktoré neboli dobré a zlepšiť hlavne druhý polčas."

Ivan Schranz, autor gólu SR: "Dobre sme začali, ale postupom času sme strácali pôdu pod nohami. Nechávali sme Ukrajincom viac priestoru na to, aby mohli podnikať svoje rýchle kontry. Je to škoda, potom sme dostali góly a dnes sme to nezvládli. Je to za nami, ukázali sme dobré momenty a ideme si do tretieho zápasu po postup."

Adam Obert, obranca Slovenska: "Myslím si, že sme nastúpili veľmi dobre v prvom polčase. V druhom sa to celé obrátilo, Ukrajinci prebrali hru a začali byť aktívnejší ako my. Keď strelili gól, nabudilo ich to a potom sa bolo už náročné vrátiť do hry. Tréner nám hovoril, aby sme boli kompaktní e neprešli cez nás prienikové prihrávky. Práve tie prešli pred druhým gólom."