Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (18.4.)

streda, 18. apríl 2012 13:42 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (18.4.)
Správy dňa z anglickej Premier League (18.4.) | zdroj: Martin Gregor pre Sport7.sk

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER CITY: Budúcnosť Daniela Sturridgea na Stamford Bridge je neistá. Nie však preto, že by s jeho službami neboli v Chelsea spokojní, práve naopak. Podľa Manchester Evening News sa o služby 22 ročného rodáza z Birminghamu, ktorý strelil v tejto sezóne 12 gólov, zaujíma miliardársky Manchester City, ktorý zaňho plánuje Chelsea ponúknuť 20 miliónov libier. Zaujímavosťou je, že Sturridge prestúpil do Chelsea práve z Manchestru City.   

MANCHESTER CITY:
Vedenie Manchestru City má v lete v pláne okrem nákupov zvučných posíl posilnenie mládežníckych kádrov, v ktorých by sa mohli objaviť budúce talenty pre prvý tím. Citizens sa zamerali najmä na 16-ročného Julesa Nitchama, Francúza, ktorý podľa mnohých mládežníckych trénerov pripomína legendárneho futbalistu Marcela Desaillyho.

ARSENAL:
Včera sme vás informovali o tom, že Jack Wilshere nestihne Euro 2012. Mladý anglický talent, ktorý v tejto sezóne neodohral ani jeden zápas pre vážne zranenie, však veril, že bude môcť reprezentovať svoju krajinu aspoň na augustovej letnej Olympiáde v Londýne. Po tom ako mu Arséne Wenger odporučil, aby sa tohto plánu vzdal, však Wilshere poslúchol a vraj sa bude pripravovať až na začiatok budúcej sezóny. 

ARSENAL:
Po prehre Gunners s Wiganom nebol Arséne Wenger pochopiteľné príliš nadšený. Tri body, ktoré mohol v tomto zápase Arsenal získať môžu mužstvu chýbať v konečnom zúčtovaní. ,,V posledných dvoch mesiacoch sme mali veľa zápasov. Ťažko povedať, či to bolo o psychike alebo išlo o únavu,” snažil sa nájsť dôvod zakopnutia Gunners francúzsky tréner.

MANCHESTER UNITED:
Vedenie Červených Diablov sa podľa dnešného vydania Daily Mail zaujíma o služby Bryana Ovieda z FC Kodaň. Ide o 22-ročného ľavého obrancu, ktorý je už vo svojom nízkom veku platným členom reprezentácie Kostariky. Oviedo v tejto sezóne ako ľavý obranca prihral na sedem gólov.

LIVERPOOL:
Kenny Dalgish si pripísal na menoslov prípadných letných posíl Liverpoolu meno Jacksona Martinéza z mexického klubu Juguares. Martinéz je 25 ročný útočník, ktorý v tejto sezóne zaznamenal 17 gólov v 31 zápasoch. O jeho služby sa okrem Liverpoolu zaujíma aj portugalské Porto.

READING:
V budúcej sezóne uvidíme Reading opäť v Premier League. Futbalisti tohto tímu si zaistili postup do najvyššej súťaže víťazstvom 1:0 v 44. kole Championship nad Nottinghamom Forest. Reading má už istotu, že neskončí v tabuľke horšie ako na druhom mieste. Do Premier League postupujú priamo prvé dva tímy druhej najvyššej súťaže.

ASTON VILLA:
Budúcnosť Alexa McLeisha na lavičke Aston Villy je otázna. Majiteľ klubu Randy Lerner má v úmysle vymenovať nového športového riaditeľa klubu, ktorý by si mal podľa špekulácií britských médií so sebou priviesť do klubu aj nového trénera.