Main Content

POTVRDENÉ: Slovan Bratislava získal obrancu od konkurencie

nedeľa, 23. jún 2024 09:18 | Autor: TASR

HC Slovan Bratislava
HC Slovan Bratislava | zdroj: YouTube

Hokejový klub HC Slovan Bratislava získal do svojich obranných radov člena širšieho reprezentačného kádra Slovenska Borisa Brincka. Dvadsaťpäťročný zadák naposledy obliekal dres Popradu.

"Boris je vysoký, dobre stavaný obranca, ktorý sa vyznačuje solídnou dôraznou hrou. Presne o takýto typ hráča sme chceli posilniť našu defenzívu. Navyše je v optimálnom hokejovom veku s potenciálom ďalej sa zlepšovať a výkonnostne rásť. Nespochybniteľný progres zaznamenal už vlani, keď sa z rezervného tímu postupne prepracoval medzi stabilných bekov Popradu a svoje si odohral aj za reprezentáciu v príprave. Tešíme sa na spoluprácu s ním a veríme, že sa zaradí medzi opory našich obranných radov," uviedol pre klubový web športový riaditeľ Slovana Rostislav Dočekal.

Brincko je odchovanec popradského hokeja, najvyššiu slovenskú súťaž okúsil v drese "kamzíkov" už ako 19-ročný, neskôr pôsobil v projekte slovenskej reprezentácie do 20 rokov. Potom nasledoval jeho trojročný angažmán v Nice, kde si zahral vo francúzskej Ligue Magnus. Po návrate do Popradu v lete 2022 sa okamžite stal pevnou súčasťou tamojšej defenzívy, v uplynulých dvoch sezónach nastúpil v 92 zápasoch extraligy, v ktorých zaznamenal 17 bodov za 5 gólov a 12 asistencií.

V minulom ročníku odohral aj osem prípravných zápasov v reprezentačnom A-tíme, z toho šesť v záverečnej príprave na svetový šampionát v Česku. Do kádra pre MS sa napokon nedostal. "V Poprade mi po vlaňajšej sezóne končila zmluva. Je pravda, že som dostal ponuku zostať, ale do toho prišiel Slovan, ktorý ma oslovil. Po nejakom čase sme sa dohodli na podmienkach spolupráce a rozhodol som sa prikývnuť Slovanu. Je to jeden z najväčších klubov na Slovensku. Má úžasnú históriu, takže keď vás osloví takýto klub, tak nie je o čom. Chcel som to skúsiť. Verím, že som urobil dobré rozhodnutie a moje pôsobenie v Slovane bude prospešné pre klub i pre mňa osobne," povedal Brincko.