Main Content

5 ofenzívnych zbraní Manchestru City

streda, 18. apríl 2012 15:25 | Autor: Jakub Vaverka

5 ofenzívnych zbraní Manchestru City
5 ofenzívnych zbraní Manchestru City | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Manchester City je vraj len umelo vytvorený klub bez dlhodobejšej histórie. Je to však omyl. Aj keď minulosť Citizens rozhodne nebola taká úspešná ako napríklad tá Liverpoolu alebo Manchestru United, Eastlands tú svoju mali, aj keď skromnejšiu.

Po príchode arabských šejkov pred pár rokmi sa všetko zmenilo. Z priemerného anglického tímu, ktorý sa zvykol pohybovať v strede tabuľky sa stalo mužstvo, ktoré má na to, aby v každej sezóne bojovalo o majstrovský titul. V tej aktuálnej strácajú zverenci Roberta Manciniho na svojho mestského rivala United päť bodov, no nič ešte nie je stratené. My sme sa zamerali na ofenzívnu silu, ktorá sa v tíme „Obyvateľov“ bezpochyby schováva.

Manchester City sa môže spoľahnúť hneď na niekoľko hráčov svetovej extratriedy. Vybrali sme päticu ofenzívnych zbraní, bez ktorých by Citizens nemohli teraz bojovať o titul. 

  DAVID SILVA

Španielskeho záložníka neprezývajú El mago len tak pre nič za nič. Niečo málo cez 170 centimetrov mariaci čarodej dokonale ovláda loptu a v mužstve Citizens má podobnú úlohu ako Xavi v Barcelone. Keď je hra Modrých statická pokúša sa práve on vymyslieť prihrávku, ktorou by rozložil defenzívu súpera. V poslednom čase sa Silvovi príliš nedarí, čo nie je v závere sezóny, ktorý býva najdôležitejší, práve najlepšie.  Španielsky reprezentant však v sebe skrýva potenciál, ktorý sa pokúša ukazovať svetu zápas čo zápas. Na tvrdú ostrovnú hru si zvykol pomerne rýchlo aj keď pre tak útleho chlapíka to nebolo najjednoduchšie. Na Silvových schopnostiach môžu Citizens stavať aj v ďalších rokoch.

Bilancia v sezóne: 45 zápasov, 3543 minút, 9 góly, 19 asistencie




  SERGIO AGUERO

Zať slávneho Diega Maradonu má niečo so svojím svokrom spoločného aj po futbalovej stránke. Má čuch na góly a na ihrisku sa pohybuje s ľahkosťou pierka. Na Premier League si zvykol pomerne rýchlo a nestalo sa mu niečo podobné ako Fernandovi Torresovi pri prestupe z Liverpoolu do Chelsea. Nevysoký „Kun“ sa prezentuje španielskym štýlom hry a na ihrisku i mimo neho si veľmi rozumie s Davidom Silvom. Aguera prednedávnom z herného kolotoča vyradilo hlúpe zranenie, keď sa pri rekreačnej jazde na minimotorke nepríjemne zranil, čo neostalo bez odozvy vedenia klubu. Napriek občasným výstrelkom tejto argentínskej hviezdy pre Manchester City predstavuje Sergio „Kun“ Aguero ofenzívnu istotu.

Bilancia v sezóne: 44 zápasov, 3099 minút, 28 góly, 11 asistencie




  MARIO BALOTELLI

Zlý muž Manchestru City, veľké dieťa, alebo podľa niektorých dokonca kriminálnik Mario Balotelli je napriek všetkým svojim slávnym aj neslávnym prívlastkom jeden z najlepších hráčov Citizens. Keby SuperMario obmedzil nočný život a nie práve najlepšiu životosprávu, bezpochyby bol ešte lepší. Jeho čuch na góly je nespochybniteľný a robustná postava je pre Premier League ako stvorená. Keď sa Balotelli koncentruje len na futbal je zrejme najlepším útočníkom Citizens. Avšak často krát je pre svoje excesy na Etihad Stadium doslova zbytočný. Tréner Manchestru City Roberto Mancini prednedávnom vyhlásil, že si v tíme City pre svoju nenapraviteľnú povahu už nezahrá. Jeho agent naopak tvrdí, že sa nikam v lete nechystá.  

Bilancia v sezóne: 31 zápasov, 1874 minút, 17 góly, 1 asistencia




  SAMIR NASRI    

Francúz, ktorý prišiel na Etihad Stadium z Arsenalu bol mnohými označovaný za obyčajného žoldniera, ktorý nešiel do Manchestru za futbalovým posunom, ale za peniazmi. Bez ohľadu ako to napokon  bolo, je jasné, že prestup na Etihad Stadium bol pre Nasriho správnou voľbou.   Hráč, ktorý má v zápasoch obrovský prehľad a niekedy pôsobí, ako by myslel pred všetkými o krok dopredu, sa v poslednom čase dostal do solídnej formy a patrí medzi najlepších hráčov Eastlands. Najmä v nasledujúcich sezónach sa z neho stane kľúčový hráč tímu. 

Bilancia v sezóne: 42 zápasov, 2875 minút, 5 góly, 9 asistencie




  CARLOS TÉVEZ

Horkokrvný Argentínčan, ktorý mal pôvodne z Manchestru v zime odísť pre nezhody s trénerom a žiaľom za rodnou vlasťou sa azda spamätal.  Tévez môže ďakovať za druhú šancu najmä trénerovi Mancinimu, ktorý zrejme vie svojim chlapcom odpustiť takmer všetko.  Tevézovo „vstanie z mŕtvych“ prišlo v dueli s Chelsea, v ktorom prihral Nasrimu na víťazný gól na 2-1. Minutáž bývalého kapitána Citizens sa odvtedy postupne zvyšovala. Definitívny “comeback“ prišiel v poslednom kole Premier League, v ktorom strelil Carlos Tévez  hetrik Noriwichu. Odmietnutý syn je späť a opäť milovaný. 

Bilancia v sezóne: 11 zápasov, 316 minút, 4 góly, 2 asistencie